USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Нацбанк дозволить випускати електронні гроші небанківським установам

31 Січня 2016 21:10
Національний банк України розглядає питання щодо надання права небанківським фінансовим установам здійснювати випуск електронних грошей.

Про це йдеться на сторінці установи у Фейсбуці.

«Декларуючи чіткі наміри стати членом Європейського Союзу, Україна наполегливо працює над наближенням свого законодавства у сфері платіжних систем до європейських практик.

На сучасному етапі Національний банк України розглядає питання щодо надання права небанківським фінансовим установам здійснювати випуск електронних грошей.

В рамках цього, до небанківських фінансових установ, що матимуть право здійснювати випуск електронних грошей, необхідно встановити певні вимоги, зокрема вимоги до статутного капіталу, власного капіталу, визначення механізму захисту коштів, отриманих в обмін на електронні гроші, що відповідає рекомендаціям Директиви ЄС 110.

Так Директивою ЄС 110 передбачено, що випуск електронних грошей, крім банків, можуть здійснювати і інші фінансові установи, але за певних умов:

- ліцензування діяльності установи – емітента електронних грошей;

- внесення до реєстру установи – емітента електронних грошей;

- наявності в установи – емітента електронних грошей первинного капіталу не менше, ніж 350 000 євро;

- забезпечення емітентом електронних грошей захисту коштів, отриманих в обмін на випущені електронні гроші.
При цьому також варто враховувати перелік платіжних послуг, які має намір надавати небанківська фінансова установа (чи це виключно випуск електронних грошей чи ще й інші платіжні послуги)», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus