USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку ремонтують двори та дороги. Фото

11 Липня 2019 20:49
Капітальні та поточні ремонти дворів і доріг охоплюють все більше районів Луцька. Кількість капремонтів продовжить зростати, а сьогодні посадовці Луцької міської ради перевірили стан робіт, аби оцінити їхню якість і усунути можливі неточності в роботі підрядників.

Поточний ремонт вулиці Небережної оглянули перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, депутат Луцької міської ради Юрій Безпятко, заступник директора Департаменту ЖКГ Микола Осіюк. Ремонт вул. Набережної виконується планово, усувається ямковість, викладається тонкошар дорожнього покриття. Капітальний ремонт вулиці вартував би близько 90 млн грн, тому наразі зупинилися на виконанні поточних робіт вартістю близько 5 млн грн, аби мінімізувати витрати міського бюджету. Також на вулиці облаштовують додаткові зливові решітки для більш якісного та швидкого зливу дощової води.
Не приховують позитивних вражень від ремонту мешканці будинків на вул. Львівська, 63, 63а. Ще донедавна на дорогах цього двору не просихали калюжі, ями та вибоїни заважали руху. А сьогодні люди вже користуються новенькими тротуарами, викладеними сучасною високоякісною бруківкою, на дорозі підготували основу для викладання асфальту. Вже традиційно капремонт включатиме встановлення сучасного освітлення, дитячого ігрового комплексу, облаштування сміттєвих зон. У дворі, за попереднім узгодженням з мешканцями, значно розширені паркувальні зони. Завдяки проведенню відкритого та прозорого тендеру із визначенням підрядника, на ремонті вдалось зекономити близько 1 млн грн коштів міського бюджету.
Готується до ремонту проїжджої частини та відкриття одна із центральних вулиць – Паркова. Тут вже полагоджено та викладено бруківкою пішохідні доріжки, встановлені турнікети для безпечного руху пішоходів, проїжджу частину готують до асфальтування. Орієнтовно у суботу дорога буде відкритою для проїзду.
Дивує масштабами ремонт мікрорайону на вул. Привокзальній, 1, 3, 5, 7, та Грушевського, 26. Тут новою бруківкою викладають тротуари, пішохідні доріжки і навіть проїжджу частину, адже район має застарілі комунікації, тож при необхідності ремонту бруківку можна буде зняти і вистелити знову, не заподіявши шкоди загальному вигляду двору.

«Ми спілкувалися із мешканцями двору, врахували всі їх побажання, які внесли до проєкту, щоб люди дійсно були задоволені результатом, – розповів Григорій Недопад. – По місту сьогодні здійснюємо низку ремонтних робіт, зокрема – ремонт досить складного об’єкту –вулиці Паркової. Орієнтовно в суботу рух вулицею буде відновлено. На вул. Привокзальній, 1, 3 частина ремонтних робіт зроблена, зараз перевіряємо, чи якісно виконуються роботи біля будинків на Привокзальній, 7, 9. Облаштуємо доїзд до школи №15, всі роботи проводимо відкрито завдяки проходженню прозорої тендерної процедури».
На прохання мешканців, у районі були видалені аварійні дерева, звільнилася територія, яку теж буде полагоджено і облаштовано дитячу розважальну зону. Ремонті роботи тривають, а місцеві мешканці вже схвально оцінюють результат, адже замість зруйнованих доріг користуються рівненькими, вистеленими бруківкою доріжками. В районі буде обладнано і територію біля школи №15, також забезпечать низку передбачених проєктом змін, серед яких – освітлення, сміттєві зони, благоустрій, дитячі майданчики тощо. На ремонті цих дворових територій також було зекономлено близько 2 млн грн завдяки відкритому тендеру.

«Район на вул. Привокзальній раніше був одним з найгірших в місті, а сьогодні він повністю змінив своє обличчя, – каже Ігор Поліщук. – Спілкувалися з багатьма мешканцями, вони не стримують позитивних емоцій, адже за роки проживання у мікрорайоні таких змін ще не бачили. Також виконали поточний ремонт вулиці Набережної, від кільця вул. Шевченка та Набережної до Вишківського перехрестя. Тут ремонт був необхідний, тому і виділили на нього 5 млн грн, адже на повну реконструкцію і капремонт вул. Набережної потрібно було б близько 90 млн грн. Щодо ремонту вулиці Паркової – вона давно потребувала саме капітального ремонту, адже дорога там знаходиться під нахилом. Найближчим часом на вулиці буде викладено шар асфальту, який слугуватиме довго та надійно».
Тривають ремонтні роботи мосту на вул. Ковельській, тут незабаром буде покладений верхній шар асфальтного покриття, який значно подовжить термін експлуатації проїжджої частини, оскільки має надійні характеристики. Буде асфальтовано пішохідну зону, а заходи на міст викладені бруківкою. Обсяги ремонтних робіт у місті продовжать збільшувати, нещодавно провели збори мешканців на пр. Волі, 8, 8а, де готуються до проведення капремонту, також ще низка проєктів по капітальних ремонтах перебувають на експертизі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 11 Липня 2019 23:27
Зробiть тротуар на вiдродженнi вiд шайби до дитячо`i обласно`i лiкарнi , коли дощ то без чобiт не пройти дуже великi калюжi , змушенi люди обходити по городах , а вечором там взагалi ноги можна повикручувати . звернiть не це увагу !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus