USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку розпочалися святкування до Дня Європи. Фото

18 Травня 2019 15:46
Різноманітні забави, концертна програма, розвивальні майстер-класи для дітей і родинні прогулянки – так у Луцьку розпочали святкувати День Європи.

Відзначають День Європи лучани, як і решта українців, традиційно в третю суботу травня, яка цьогоріч припала на 18 число.

Як і щороку, в Луцьку організовують низку заходів – як у Центральному парку імені Лесі Українки, так і на Театральному майдані. Під час дійств презентують географію, культуру, історію держав-членів ЄС.

До заходів долучилися представники шкіл та вишів, які влаштовують для усіх охочих цікаві заняття, майстер-класи і конкурси.
Паралельно на сцені при вході в парк триває розважальна програма Eurofun, у ході якої учні луцьких шкіл демонструють номери, зокрема танцювальні та вокальні, представляючи певну країну-члена Євросоюзу.

Попереду – ще багато цікавого. Наприклад, о 18.00 на іподромі розпочнеться Dj-парад, у Палаці культури міста триває День Європейського кіно. Головні ж заходи невдовзі стартують у центрі – на Театральному майдані.
Довідково:

Щорічно у третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні відзначають День Європи.

День Європи – свято, яке відзначають у країнах Європейського Союзу 9 травня. Цей день є одним із символів ЄС як політичної сили.

В Україні свято встановили «враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію» у 2003 році указом президента Леоніда Кучми.

Відзначимо, що Україна – єдина держава не член ЄС, яка на державному рівні відзначає День Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль. Показати IP 18 Травня 2019 16:53
Україні до Європи як до Києва рачки...безкультурщина, недопалки навколо, зубожіння...
21 Показати IP 18 Травня 2019 17:18
Перепрошую, а яким боком Україна до святкування дня Європи?
Толік Показати IP 18 Травня 2019 18:09
Сьогодні дні жалоби то таке можна проводити а іннагурацію ні?????????!!!!
ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Травня 2019 19:52
Тож кричали свідомі на четверговому засіданні верховної зради, що сьогодні у зв"язку з примусовим виселенням кримських татар "чорний день" в історії держави, а тому неможливо провести інавгурацію обраного Президента (як, до речі, і завтра). А тут дозволяють гулянки в центрі міста. Які подвійні стандарти, винятковий цинізм та особливо зухвалість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus