USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стяг на воді: у Луцьку провели патріотичний флешмоб

23 Серпня 2021 21:04
Оригінальний патріотичний флешмоб провели сьогодні у Луцьку з нагоди Дня Державного Прапора України. За локацію молодь обрала центральний парк ім. Лесі Українки. А точніше один із каналів, що тягнеться цією зеленою зоною. Присутні розгорнули національне полотнище 6Х3 метри та пропливли з ним водоймою, керуючи парними байдарками, йдеться на сайті міської ради.

Участь в акції взяло дванадцятеро людей, котрі зареєструвалися і першими пройшли техінструктаж. Усі у вишиванках, а поверх одягнули заради безпеки рятувальні жилети. На щастя, обійшлося без пригод, а ось емоцій вистачало: синьо-жовтий стяг на водному плесі привертав увагу людей по обидва боки каналу. Тому, незважаючи на рясний дощ, дійство активно знімкували, а ідейним натхненникам флешмобу глядачі дякували оплесками.




«Ідея такого запливу проста і зрозуміла – розповісти людям про красу та значущість державного символу України – прапора. Хотіли показати його велич, підняти патріотичний дух не лише дорослих, а й школярів. Думаю, нам це вдалося», – каже заступник начальника управління соціальних служб для сімї дітей та молоді Луцької міської ради Олена Бондарчук.

Акція тривала понад пів години. Мокрі від дощу, але задоволені процесом, гребці зійшли на берег. Їх вік доволі різнився: від шести і до сорока років.


Олександр Величко – найбільш досвідчений учасник свята. Зізнається: до акції долучив доньку та її подруг.

«Це справжні емоції, те, що не купиш за гроші. Ми дуже задоволені. Вирішили доєднатися до флешмобу тільки-но про нього почули. Навіть хвилювалися, що місця для нас не вистачить. Але все сталося якнайкраще. Довели, що патріотичний дух нашої сім'ї незламний, тому я щасливий!» – розповів він.
Цікаво, що вже наступного року такий заплив може повторитися. Щоправда, розмір національного стягу, який «попливе» водою, швидше за все, буде більшим. Та й місцепроведення може змінитися. Якщо, як нині, свої корективи не внесе погода, акція, відбудеться на річці Стир. Побільшає, певно, й учасників дійства. Адже транспортування символу держави мегаформату, та ще й стрімкою течією, потребуватиме чимало дужих рук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
сергій Показати IP 23 Серпня 2021 21:31
молодці.інструктор на якій мові,в канаві
сергій Показати IP 23 Серпня 2021 21:36
да...де його тільки не тягають інструктори...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus