USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку школярі подарували апарат міостимуляції в Будинок дитини

2 Червня 2023 12:53
Волинський обласний Будинок дитини поповнився апаратом для міостимуляції, завдяки якому робитимуть медпроцедури дітям.

Про це розповіла Суспільному медична директорка закладу Тетяна Віговська.

Понад 30 тисяч гривень на апарат зібрали школярі кількох ліцеїв Луцької громади.

Як розповіла учениця ліцею № 11 Єва Галан, рішення допомогти Будинку дитини ухвалили в учнівському парламенті: «Купили апарат і іграшки дітям. Завітали сюди, аби вручити дітям ці подарунки від учнівського парламенту».

Зі слів медичної директорки, апарат для міостимуляції потрібен для Центру ранньої реабілітації, який у складі Будинку дитини працює із 2015-го року.

«Ми дуже багато вкладаємо у дітей для профілактики дитячого церебрального паралічу. І якраз цей апарат для міостимуляції – це компонент нашого комплексного лікування і реабілітації дітей раннього віку», – сказала Тетяна Віговська.
Волинянка Лідія Мережа до центру ранньої реабілітації привозить двомісячну доньку Єву. Тут дитина проходить різні процедури. «Це масаж, лікувальну фізкультуру, електрофорез у фізкабінеті. В мене є старші діти, то раніше такого центру не було. Хоча, потреба теж була. Хотілося б щоб таких центрів було більше», – говорить жінка.
Станом на 1 червня, у Будинку дитини перебувають п’ятеро дітей-сиріт, одна дитина – на операції у Києві, розповіла медсестра закладу Наталія Горбачук. Ще 19-тьох дітей, з її слів, із початку повномасштабної війни евакуювали до Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus