USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Луцьку уточнюватимуть межі парків

19 Січня 2016 21:30
Інвентаризацію найбільших міських парків та чітке визначення їхніх меж планують зробити у рамках концепцій розвитку парків. В управлінні містобудування звертають увагу на те, що у центральному парку міста незаконно облаштували церкву, тож це питання треба вирішити під час розробки проекту реконструкції парку.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з розробки концепції розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки і Парку культури та відпочинку імені 900-річчя міста Луцька 19 січня.

Як зазначив директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш, розповідаючи про підстави для зрізання дерев у центральному парку міста, протягом останніх років парк став окультуреним та розчищеним від захаращених територій. У 2011 році, до створення КП «Парки та сквери міста Луцька», у сектор, де розташований кіноконцертний зал «Ротонда», було складно пройти, тому що там знаходилося чимало повалених дерев. Наразі здійснили низку заходів із розчищення згідно з розпорядженнями про видалення дерев. Перед цим проводили акти обслідування у кожній захаращеній території. До робіт залучали громадян, які перебувають на обліку у центрі зайнятості. Наразі немає програми, яка дозволяла б їх залучати.


Департамент ЖКГ торік передбачив 150 тисяч гривень на санітарне прибирання двох парків. Завдяки виділеним коштам, на роботу прийняли двірників – двоє щоденно працюють у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, один – у парку імені 900-річчя Луцька. Для того, щоб виділити кошти на кожен парк окремо (що неможливо наразі) і обслуговувати його територію, необхідно розробити концепцію його розвитку та проект парку. Першим етапом, на думку Анатолія Трикуша, має бути визначення чітких меж парку. Щоб визначити об’єми фінансування і напрямки роботи, потрібно здійснити інвентаризацію парків. До слова, наразі КП «Парки та сквери міста Луцька» не є розпорядником коштів, які виділяють на утримання парків, а лише виконує роботи.

Зі слів заступника міського голови Юрія Моклиці, зараз шукають варіанти, щоб розпорядником коштів для парків був виконком. Також планують організувати зустріч з підприємцями, які хотіли б працювати на території парків.


Своєю чергою, заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв піддав сумніву законність використання однієї з будівель на території центрального парку культури та відпочинку. Йдеться про будівлю церкви «Благодать» – зі слів посадовця, попри те, що це приватна власність, якщо немає акту прийняття в експлуатацію складу, облаштовувати у будівлі церкву не мали права. Як зауважив Ярослав Матвіїв, цю церкву облаштували самовільно.


На його думку, варто оголосити конкурс на найкращу ідею реконструкції парку, а згодом проект презентувати громаді. Натомість, члени робочої групи наголошували, що планують спочатку опитати лучан, а згодом розпочинати розробку проекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мешканка Луцька Показати IP 19 Січня 2016 22:18
А парк на 40-му вже поділили? Що там буде будуватися? 2-3 вілли? Чи черговий гуртожиток, котрий виявиться багатоквартирним будинком.
художник Показати IP 19 Січня 2016 23:30
Громадо, ви запитайте як природно-заповідний фонд ділить те кодло екологічне, що в адміністрації. Чому раніше хоч щось для нас робили, а тепер лише гроші за проекти беруть? Люстраціія?... смішно.
пзф до художник Показати IP 20 Січня 2016 06:20
Там робота "кипить". Вони екологічні клани утворюють щоб бабки гребсти.
СіСі Кепвел до художник Показати IP 20 Січня 2016 07:30
А Ви вважаєте, що у нас в Санта Барбарі (екологічній) їсти не треба? От і краде потрошки наш любовний начальницький трикутничок. І вже не зрозуміло чи то Сєрього керує дівками чи вони ним. Ну нічо... скоро Голова і на восьмий загляне.
я Показати IP 20 Січня 2016 06:21
"Девочки не ругайтесь"))) Все одно нічого не зміните.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus