USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вчетверте відбудеться вручення літературної премії імені Івана Корсака

14 Вересня 2021 19:51
Літературну премію імені видатного українського письменника, журналіста, почесного громадянина Луцька та Каменя-Каширського Івана Корсака вперше було започатковано 2018 року.

Першим лауреатом став письменник, публіцист, філософ, викладач університету, заслужений діяч науки і техніки України Петро Кралюк, другим – український письменник, прозаїк, поет, критик, есеїст Микола Суховецький з Одещини. Третім – сучасний український письменник, редактор літературних антологій, відомий блогер і політичний оглядач Юрій Павлович Винничук.

Цьогоріч, традиційно вже 15 вересня, церемонія вручення престижної літературної премії ім. Івана Корсака відбудеться вже вчетверте.

Захід розпочнеться о 17.00 у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Нагородження відбудеться за участі голови журі, української письменниці, поетки, журналістки Світлани Короненко, фундатора премії, доктора економічних наук Віктора Корсака та інших високоповажних членів журі конкурсу.

Нагадаємо, що літературну премію імені Івана Корсака 2018 року започаткувала родина письменника спільно з видавництвом «Ярославів Вал» задля розвитку історичного роману та увіковічення пам’яті Івана Корсака.

Вручення премії відбуватиметься щороку до дня народження письменника 15 вересня.

Згідно з положенням про літературну премію ім. Івана Корсака, твір, представлений до участі на здобуття нагороди, обов’язково має бути присвячений історії України, написаний українською мовою на високому художньому рівні та мати великий читацький розголос.

Лауреата визначає журі шляхом таємного голосування. Він отримує диплом, медаль, а також грошову винагороду в сумі 50 000 гривень.

Вхід вільний (маска + дистанція).

У програмі:

1. Вступне слово членів журі.

2. «Тяглість поколінь: як розвивається медіа спадщина Івана Корсака», Наталія Пахайчук, керівниця інноваційних проєктів CID Media Group.

2. Вручення премії.

3. Виступ камерного хору «Оранта».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus