USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку відбувся чемпіонат України з флорболу

29 Вересня 2020 14:21
Перший тур чемпіонату України вищої ліги з флорболу відбувся цими днями в обласному центрі Волині. На турнір приїхали команди провідних клубів з усієї України. Спортсмени показали справжню чоловічу боротьбу на спортивному майданчику, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Цей спорт не надто травматичний і малоконтактний, судді дивляться за грою, стараються, щоб матч був справедливим і не жорстоким, а насиченим гарною грою», – розповів організатор чемпіонату Сергій Уйович.
Якщо гравець порушує правила, то його можуть вилучити з поля на кілька хвилин та вручити червону картку. Таких гострих моментів під час змагань виникало чимало.

Луцький «Айсберг» лише рік як потрапив до вищої ліги. Однак спортсмени гідно змагалися з гостями з Маріуполя – командою «Скала», що здобула упевнену перемогу в першій грі.

«Гра була дуже емоційною. «Скала» – вже неодноразові чемпіони України з флорболу, а ми тільки другий сезон граємо, можна сказати, новачки. Дуже складно було грати, але ми зуміли трішки протистояти цій команді», – поділився гравець команди «Айсберг» Владислав Хомич.

«Хороший матч. У нас було досить успішне міжсезоння. Це був старт. Ми гарно ввійшли в форму, – прокоментував гравець команди «Скала» Олександр Рощин. – Хлопці почали відчувати гру. Націлені, щоб гарно зіграти зі «Штормом» та «Лембергом», щоб через пандемію не вийшло так само, що у турнірній таблиці ми зіскочили на нижчу позначку за очками та посіли друге місце».
Тренер луцької команди з флорболу «Айсберг» Андрій Уйович присвятив життя цьому виду спорту, бо ж хоче, щоб хлопці вели здоровий спосіб життя та успішно реалізували себе. Адже саме зараз у них такий період, що можна піти хибним шляхом. Тож обов’язок тренера – вчасно це побачити та запобігти, а щодо гри каже: є над чим працювати.
«Рахунок показав нашу техніку, – зазначив тренер. – Це такий гарний екзамен для нас, щоб готуватися до наступного туру. Будемо працювати».

Чемпіонат з флорболу проводять у Луцьку нечасто. Тож чимало вболівальників прийшли на трибуни, аби подивитися на гру спортсменів. А представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» подбали про нагороди для найкращих гравців.

«Загалом у цьому чемпіонаті є близько 20 номінацій, і після кожної гри визначають найкращого гравця в кожній команді. Ну і, власне, Фонд Ігоря Палиці вручає кожному з них подарунок», – розповіла заступниця голови правління Фонду Катерина Шкльода.

За результатами першого туру перші чотири команди гратимуть у плей-оф, а переможець змагань здобуде титул чемпіона України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus