USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили виставку відомої іконописиці

24 Січня 2022 23:40
У музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили виставку творів Тетяни Думан-Скоп «Понад часом: національне». До експозиції представили майже 70 мистецьких робіт – картини із зображенням святих та ангелів.

На відкриття проєкту завітали художник та чоловік мисткині Лев Скоп та кураторка проєкту й мистецтвознавиця Галина Хорунжа, повідомляє Суспільне.

«Все, що необхідно, скажуть самі твори. Можна багато говорить про художника, але в першу чергу треба говорити про людину», – зазначила Галина Хорунжа під час відкриття, яке транслювали на Facebook-сторінці музею.

Модераторка заходу, керівниця науково-дослідного відділу музею Зоя Навроцька розповіла, що саме ця виставка говорить про глибинну річ – сутність мистецтва.

«Саме мистецтво продовжує духовне життя людини, дозволяє впливати на людство навіть тоді, коли фізично людина вже у вічності. Це прекрасна нагода зануритися в справжнє мистецтво», – додала Зоя Навроцька.
Сакральні твори художниці нині зберігаються в державних збірках і численних приватних колекціях в Україні та світі, зокрема Польщі, Німеччині, Іспанії, Литві.

У Луцьку проєкт «Понад часом: національне» Тетяни Думан-Скоп триватиме до 20 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus