USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку віряни пройшли Хресною ходою

13 Серпня 2018 07:41
У неділю, 12 липня, у місті Луцьку відбувся традиційний щорічний Хресний хід, який організовує Волинська єпархія Української Православної Церкви.

Сотні православних лучан разом з місцевим духовенством пройшли вулицями міста з молитвою від кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської до древнього Свято-Покровського храму. Дійство очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Під час ходи священики та віруючі молитовно вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні, спочилих учасників революційних подій 2014-го року та полеглих у боях на сході України українських військовослужбовців.

Насамкінець на подвір’ї Свято-Покровського храму Луцька було піднесено молитву за мир в Україні, після чого єпископ Нафанаїл подякував всім учасникам Хресної ходи за молитовний подвиг. Варто зазначити, що хрестохідці пройшли відстань у 6,4 кілометра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ БІДЗЮРА Показати IP 13 Серпня 2018 09:41
Що вони хотіли, окрім молебнів по загинулих? Чи не накласти анафему на майбутній Томос Всеправославного візантійського Патріярха Варфоломія? На початку вересня побачимо.
Хм Показати IP 13 Серпня 2018 09:42
Досить вже дороги перекривати, чому люди мають страждати через те що хтось хоче пройтися, можна вже від цього відказатися
Таки Да Показати IP 13 Серпня 2018 11:00
Зомбі
Волинянка Показати IP 13 Серпня 2018 11:01
Брати участь у хресних ходах - це чудова благословенна справа! І якщо вже на певний час перекрили дорогу чи її частину - це не є страшна біда. Люди, будьте добрішими! А то тільки й хочуть, що розпалити війну на релігійному підгрунті. Щоб ми не звертали увагу на те, що відбувається у країні, а тільки кидались один на одного.
скептик до Волинянка Показати IP 13 Серпня 2018 11:12
у вірі головне віра, а не демонстрація культу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus