USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку водій, який на смерть збив пішохода, отримав 3 роки умовно

10 Квітня 2018 11:26
Водій «MitsubishiLancer», який на смерть збив пішохода на нерегульованому переході на проспекті Соборності у Луцьку, отримав 3 роки умовного покарання.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 30 березня.

Як вдалося встановити суду, 27 вересня близько 23:25 обвинувачений, керуючи технічно справним автомобілем марки «Mitsubishi Lancer», рухався поблизу будинку №9 по проспекту Соборності зі сторони проспекту Перемоги у напрямку проспекту Відродження зі швидкістю руху не меншою ніж 67.1-70.1 км/год., що перевищує дозволену у населених пунктах швидкість руху.

Зокрема, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебував пішохід, водій не зменшив швидкість та не зупинився, щоб надати йому дорогу при виникненні небезпеки для руху, яку об’єктивно спроможний виявити. Окрім того, обвинувачений не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на чоловіка, що перетинав проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході зліва направо відносно напрямку руху транспортного засобу.

Згідно висновку судово-медичного експерта, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, чоловік, який переходив дорогу, отримав тілесні ушкодження, зокрема численні садна тіла, правобічний параорбітальний синець; злам кісток склепіння та основи черепа, забій головного мозку із крововиливами під його оболонки субдурального та субарахноїдального характеру; крововиливи в корені легень, середостіння, в корінь брижі, навколо ниркову клітковину справа, лінійний розрив правої долі печінки.

Тож, смерть потерпілого настала від отриманих в результаті дорожньо-транспортної пригоди тілесних ушкоджень, зокрема, відкритої черепно-мозкової травми, яка супроводжувалась зламом кісток склепіння черепа, забоєм головного мозку з крововиливами під його оболонки.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та не оспорював фактичних обставин злочину.

Своєю чергою, потерпіла в судовому засіданні ствердила показання обвинуваченого щодо обставин вчинення дорожньо-транспортної пригоди, збитки їй відшкодовані, будь-яких претензій до обвинуваченого водія вона не мала, тож просила суду суворо його не карати і не позбавляти волі та права керування транспортними засобами.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі, проте на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання, якщо він протягом 3 років не вчинить нового злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
наталя Показати IP 10 Квітня 2018 11:37
в нас так все ...за занущання над тваринами дають 5 років а за життя дитини 3 рокі, ой як ми класно живем тварини більш захищені ніж люди ..МАРАЗМ нашої держави !
bob Показати IP 10 Квітня 2018 11:54
Якийсь маразм. Збив на смерть на пішоходному переході - 3 роки умовно. Залишається побажати судді такої смерті.
Анонім Показати IP 10 Квітня 2018 12:05
Три роки умовно за вбивство?Де я живу,людське життя копійки
Йой Показати IP 10 Квітня 2018 12:20
У нас тепер будуть захищати тільки геїв! Якби збив на смерть нетрадиційної орієнтації, то дали пожиттєво і не умовно!
Я в шоці до Йой Показати IP 10 Квітня 2018 13:07
Задльоприводні внас ще не модні
Я в шоці Показати IP 10 Квітня 2018 13:06
Жалко обох. Як на мене то покараня справедливе. Той шо помер він немеш винуватий ніж той шо за рульом.
Анонім до Я в шоці Показати IP 10 Квітня 2018 13:38
В чому він винуватий?Переходив дорогу на зебрі неосвітленій,після його смерті освітлили,а водій гнав і швидкість не скидав,в чому він винуватий???!!!Ви винуваті що родились
Я в шоці до Анонім Показати IP 10 Квітня 2018 15:31
Кегля вирішив стати безсмертним. Водій не сильно той і гнав 70 це багато но достатьньо шоб побачити шо їде швидко і пропустити но кегля думав інакше. В збиті кеглів виноваті самі кеглі нема мозгів тоді в землю хоть менше буде малоумних. Жалко водія через кеглю має проблеми на все життя
Анонім до Я в шоці Показати IP 10 Квітня 2018 18:32
Ну ти реально кегля.Сидиш там засоплений на дивані і строчиш,про знаки на дорогах чув,правила?Чи ти тільки віриш в шофера за кермом,а все інше то не правда?Не дай Бог нікому пересікатись в житті з такими *ибілами як ти
Я в шоці до Анонім Показати IP 10 Квітня 2018 22:26
Як бачиш я живий бо є голова на плечах. Про диван то ти зря йди купи права купи ануса або тачку на бляхах поїздь тиждень по луцьку в тебе волося на ср*ці буде терчати від бичар які валять і недивляться. Я і пішоход і водій я знаю про шо говорю.
вовк Показати IP 10 Квітня 2018 14:27
скоро вас як баранив валитимуть за 3 роки умовно СЛАВА ГЕРОЯМ
Андрій Показати IP 10 Квітня 2018 18:01
Повідомте прізвище судді.
про Показати IP 11 Квітня 2018 13:36
навіть прав не лишили воно і далі буде....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus