USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку – конференція про Волинь у роки Української революції

5 Жовтня 2018 08:44
На факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки розпочалась наукова конференція «Волинь у роки Української революції 1917–1921 років», яка триватиме 4 – 5 жовтня 2018 року. Науковий захід зібрав шанованих науковців із усієї України та Польщі, більшість учасників це доктори наук та професори, що говорить про високий рівень конференції та важливість обраної тематики не лише для Волинського регіону, а й для України, пише Тетяна Яцечко-Блаженко.

Окрім Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, організаторами конференції є Міністерство освіти і науки України, Волинська обласна рада, Волинська обласна державна адміністрація, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Інститут історії України НАН України.

В рамках конференції відбулася презентація актуальної та цікавої монографії «По обидва боки фронту. Громадські організації на Волині в роки Великої війни: 1914–1918 рр.». Її автором є Олег Разиграєв, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії СНУ імені Лесі Українки.

Хочемо нагадати лучанам та усім кому цікава історія Волині, що засідання конференції відбувається в бібліотеці СНУ імені Лесі Українки, вул. Винниченка, 30а, в конференц-залі (програма додається нижче).
Учасники конференції «Волинь у роки Української революції 1917–1921 років».
Виступ Віталія Скальського, кандидата історичних наук, наукового співробітника Інституту історії України НАН України.
Виступ Геннадія Бондаренка, кандидата історичних наук, професора, завідувача кафедри документознавства і музейної справи, СНУ імені Лесі Українки.
Коментує виступ Ярослав Шабала, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри археології, давньої та середньовічної історії України, СНУ імені Лесі Українки.
Учасники конференції «Волинь у роки Української революції 1917–1921 років».
Виступ Любові Жванко, доктора історичних наук, професор, директор Українськопольського культурно-освітнього центру Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова.
Олександр Пирожик, перший заступник голови Волинської обласної ради.
Світлана Гаврилюк, проректор з науково-педагогічної і навчальної роботи та рекрутації СНУ, доктор історичних наук, професор.
Конференція «Волинь у роки Української революції 1917–1921 років»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus