USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вшанували пам'ять жертв розстрілу в'язнів Луцької тюрми. Фото

23 Червня 2020 15:19
У Луцьку вже традиційно вшанували пам’ять жертв трагедії, що відбулась у стінах Луцької в’язниці у червні 1941 року, повідомляє Луцька міська рада.

Сьогодні на Замковій площі зібралась громадськість міста, серед яких: секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, представники обласної влади та духовенства.

Разом вони поклали квіти до пам’ятного знаку Жертвам тоталітарного режиму та місць розстрілу в’язнів Луцької тюрми, а митрополит Луцький та Волинський Михаїл відслужив громадську панахиду за загиблими.

«Ми приходимо сюди не лише для того, щоб вшанувати, а й згадати цю сторінку з історії Луцька. Не випадково ми не знаємо, скільки людей тут загинуло: меморіальні дошки описують лише тих, про кого було відомо у рідних селах. Інша статистика подає узагальнені відомості про тих, кого було розстріляно із джерел радянської влади. Проте про значну кількість розстріляних сьогодні невідомо нічого», - зазначив Михаїл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Місцевий Показати IP 23 Червня 2020 15:32
А де маски, де дистанція?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus