USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку встановили перші контейнери для роздільного збору сміття

21 Серпня 2018 22:57
Перші сміттєві контейнери для роздільного збору сміття уже встановили в мікрорайоні ЛПЗ.

Про це написав Григорій Недопад на своїй сторінці у Фейсбуці.

На кожному контейнері, які поступово будуть розміщені по всьому Луцьку, вказана інформація про те, для яких саме відходів він призначений, а саме – для сухої, вологої фракції та ПЕТ-пляшок.

Даний етап впровадження нової системи сортування сміттєвих відходів покаже, наскільки лучани готові до роздільного збору сміття.

З його слів, незабаром запрацює нова сміттєсортувальна станція, яка дозволить переробляти відходи й збувати його підприємствам, що працюють із вторсировиною.

«Зараз в Луцьку впроваджуються низка заходів для забезпечення оперативного і якісного прибирання і вивезення сміття, очищення територій навколо смітників.

Просимо лучан не бути байдужими до майбутнього рідного міста й сортувати сміття для його подальшої переробки. Це необхідність, продиктована часом, покликана зберегти й покращити екологічну ситуацію у рідному місті», – закликає Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
хохо Показати IP 21 Серпня 2018 23:06
за вивіз заплати. сам розсортуй а вони продадуть заводам вторсировини... а ви дайте людям роботу. найміть сортувальників а не уходите від затрат таким чином. і як мінімум роздільно забирайте а не все в одну машину
Вася до хохо Показати IP 22 Серпня 2018 09:58
Воно то типу так, але те що було розсортоване зразу і те що скинуте в одну купу і потім розсортоване - то ніби як дві великі різниці.
123 Показати IP 21 Серпня 2018 23:10
А ПОТІМ ПРИЇДЕ ОДИН СМІТТЄВОЗ І ЗВАЛИТЬ ВМІСТ ТИХ КОНТЕЙНЕРІВ В ОДНУ КУПУ...
Лучанка Показати IP 21 Серпня 2018 23:36
А чому не сортують як в Європі: скло, пластик, папір, харчові відходи - все окремо? В Німеччині ще 15 років тому так сортували.
Ау до Лучанка Показати IP 21 Серпня 2018 23:48
30 років назад започаткували в Німеччині. ЦІЛКОМ ЗГОДЕН!
Житель Показати IP 21 Серпня 2018 23:38
Покажіть будьласка фото цих смітників через місяць. По вул. Володимирській так люди сортують під деревами,що не має чим дихати.
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2018 02:10
Власне я не проти такого сортування, постає лише одне питання - де мені в хрущовці взяти місце на 10 відер в які я буду це все сортувати? За пляшки я згоден і навіть викидаю їх в окремо встановлений контейнер, але інше... Рештки їжі, органічні відходи ... і раптом засоби гігієни! Що мали на увазі? Прокладки, тампакси, памперси? Так це ж не сумісні речі. А куди викидати те що написано що заборонено кидати в будь-який контейнер? Сміття після миючого пилососа під міськраду приносити, воно ніби не підпадає під зазаначений перелік?
Ноунейм Показати IP 22 Серпня 2018 07:50
Зато мусорнікі як були го8ніще так і є, через рік прогниють, колеса повідвалюються, дно відвалиться.
Анонім Показати IP 22 Серпня 2018 08:05
Чи надовго ті наклейки на смітниках? Пофарбуйте краще ті смітники в різні кольори
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2018 08:55
Відверто кажучи дивують негативні коментарі. Невже не зрозуміло, що так як ми поводимось із сміттям зараз, робити не можна. Так, це складний і відповідальний для кожного процес сортувати побутові відходи, але це правильний шлях. Чув по радіо, що у Швейцарії щоб викинути сміття, його потрібно покласти у пакет, а на пакет наклеїти наліпку, яка ідентифікує особу. І є спеціальна поліція, яка розслідує випадки викидання сміття без такої наліпки і, кажуть, у більшості випадків вони знаходять таких людей і змушують платити великі штрафи. Ще, навіть, за радянських часів і на початку незалежності були контейнери для харчових відходів(біля них до речі були примітки, що 1т харч відходів зберігає 750 кг зерна).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus