USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку висадили 47 дубів Шевченка

18 Квітня 2024 14:43
На території луцької гімназії № 17 закладено алею із 47-ми так званих дубів Шевченка. Дерева висаджено в рамках екологічної акції «Шевченко єднає Україну», започаткованої Міністерством охорони довкілля, Державною екологічною інспекцією України, ДП «Ліси України» з метою підтримки президентської програми «Зелена країна», а також задля збереження генофонду українських дубів і природи в цілому.

Про це повідомляє Луцька міська рада.
«Держекоінспекція розпочала цю акцію ще минулого року, – розповів Олександр Ткачук, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області, депутат Луцької міської ради. – У селищі Будище на Черкащині, яке пов’язане з життям Тараса Шевченка, залишилося 3 екземпляри 800-річних дубів, які ще називають дубами Шевченка. Працівники лісової галузі зібрали жолуді цих дерев, виростили у розсаднику саджанці і направили у всі регіони України».

Читати ще: Волинські школярі висадили «Сад Перемоги»

У Луцькій громаді дуби Шевченка висадили напередодні Всеукраїнського дня довкілля, який цього року відбудеться 20 квітня. За словами начальника відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, екоакція є актуальною, оскільки символізує не лише єдність країни, а й збереження української екосистеми, в якій зараз існує дуже багато проблем – як пов’язаних із війною, так і природного характеру.
Читати ще: Біля Луцька висадили 300 саджанців дуба

«Для висадження дубів Шевченка ми вибрали локацію на території гімназії №17. Навчальний заклад модернізований, нещодавно у ньому проведений ремонт, розчищені додаткові території. У сусідніх дворах також зроблено ремонт, знесено аварійні перестійні насадження. Відповідно – вивільнилася додаткова локація для виконання посадки цих унікальних дерев», – розповіла Оксана Лисак.
Читати ще: У Луцьку діти разом із рятувальниками висадили яблуневий сад

Крім працівників Державної екологічної інспекції у Волинській області, до участі в екоакції долучилися також працівники Луцької міської ради, департаменту освіти та представники гімназії №17 – дирекція, працівники та учні 9-го класу, який є випускним. Для останніх, за словами Оксани Лисак, висаджена алея дубів Шевченка стане ще й алеєю випускників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марія Показати IP 18 Квітня 2024 17:03
Будуть жолуді,купляйте поросят.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus