USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку визначать індекс інтеркультурності

4 Липня 2017 14:02
За три дні перебування у Луцьку представників Ради Європи найбільше поки що вразив арт-фестиваль «Ніч у Луцькому замку». Окрім самого дійства, експертам сподобалася і прогулянка старовинною вежею.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Так, у Луцьку перебувають представники Ради Європи. Разом із місцевими фахівцями іноземні експерти мають напрацювати стратегію культурного розвитку стародавнього Лучеська.

Нагадаємо, обласний центр Волині став учасником другого проекту програми “Інтеркультурні міста” Ради Європи, основною метою якої є налагодження міжнародної співпраці та реалізація транскордонних проектів у сфері культури.

Представники Ради Європи перебувають у Луцьку з 1 липня. Кажуть, поки що найяскравіші враження – від арт-фестивалю “Ніч у Луцькому замку”. Окрім самого дійства, вразила експертів прогулянка старовинною вежею. Вона справила враження, зокрема, на Ксенію Рубікондо.

– На нас там чекав кликун. Я на стільки була зачарована всім цим, що записала його гучний європейський клич, – розповіла Ксенія Рубікондо.

Найближчі плани експертів Ради Європи — визначити так званий індекс інтеркультурності Луцька. Для цього є спеціальна анкета, яку колективно повинні заповнити фахівці міської ради. Можливо, доведеться залучати представників інших структур, розповів експерт Ради Європи Філ Вуд.

– Коли міста вперше чують про цей індекс, то це для них здається дуже незвично. Вони дуже дивуються з того індекса, тому що анкета для заповнення є дуже довгою, а питання – надзвичайно складними. Наперед вас застерігаю, що одна людина не зможе відповісти на них.

Експерти проаналізують відомості з анкети та напишуть звіт. Він допоможе окреслити подальшу стратегію розвитку Луцька, розповіла експерт Ради Європи Ксенія Рубікондо:

– Ми хочемо з’ясувати з представниками міської адміністрації, громадськими організаціями, які є досягнення у Луцьку, які є слабкі сторони. Заради цього визначається цей індекс і потім виробляється стратегія.

За словами експерта, про конкретну матеріальну допомогу від європейців поки не йдеться. Хоча проект передбачає фінансування, однак наразі основна ціль — визначитися з інструментами інтеркультурного розвитку. А це вже дуже багато, переконана директор департаменту культури міськради Тетяна Гнатів:

– Сьогодні дуже багато можливостей, зокрема, соціального значення для міста, для розвитку бізнесу дає Рада Європи. Ми маємо можливість залучати кошти грантові.

На думку Тетяни Гнатів, Луцьк уже став набагато помітнішим на культурній мапі України та Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Липня 2017 14:38
Мало часу було? Треба було їх по ринках поводити, Брище показати ... та що вже там - на аромаванни звозити на Львівську до Г.Полонки. Вони за те щоб їх скоріше вивезли такий індекс поставлять, що навіть мріяти ніхто не може.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus