USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку з переохолодженням та обмороженням госпіталізували 5 людей

18 Січня 2021 15:57
16-17 січня до Луцької міської клінічної лікарні госпіталізували трьох пацієнтів з обмороженнями кінцівок та двох – із загальним переохолодженням.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Як зазначається, переохолодження організму – це загальний стан людини, коли на всю поверхню тіла впливає холод, а температура тіла при цьому падає нижче 35 ºC.

«Діти, літні й ослаблені люди, особливо худі, стомлені і голодні, найбільш уразливі до переохолодження. Переохолодження настає швидше при попаданні в холодну воду, при алкогольному сп’янінні, а також після крововтрати або травм. Тривалий вплив низьких температур призводить до пригнічення функцій організму, а при тривалому впливові холоду і зовсім згасають. Людина може загинути, якщо температура тіла знизитися до 17-25 ºС.

Окрім цього, до приймального відділення лікарні за вихідні звернувся 101 пацієнт, з них госпіталізували 78, надали амбулаторну допомогу – 23.

У травмпункт звернулося 90 травмованих, з них – 16 з переломами. 2 пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусали тварини. 29 разів викликали вузьких спеціалістів з дому у позаробочий час. В операційному блоці хірурги виконали 33 оперативні втручанння.

Закликаємо вас бережіть себе і близьких: без необхідності не виходьте на сильний мороз, перед виходом добре поїжте, правильно (одяг не повинен бути тісним) і тепло одягайтеся, вживайте більше теплої рідини, не вживайте алкоголю, пам"ятайте, що перебування дітей на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus