USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У Луцьку за кермом Audi Q7 п’яним спіймали керівника підприємства: він заперечував вину

1 Травня 2023 07:14
В обласному центрі Волині за кермом Audi Q7 спіймали п’яного керівника підприємства. На суді він заперечував вину, однак його все ж оштрафували та позбавили водійського посвідчення.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

Правопорушення трапилося ввечері 20 лютого на вулиці Мисливській. Директор ТзОВ «ВТК» Віктор Н. керував Audi Q7 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Пройти огляд або за допомогою драгера, або медичному закладі він відмовився.

Однак у суді заперечив свою вину в правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.130 КУпАП. Як розповів, того вечора син забрав його з роботи на Audi Q7, яка належить його знайомій. Після цього вони забрали з роботи останню та поїхали до неї додому на вулицю Роксолани.

Неподалік її будинку був автомобіль «Волиньобленерго». Він попросив сина зупинити автомобіль, після чого підійшов до працівників обленерго, з якими у нього виник конфлікт. Він штовхнув одного з працівників – той впав. Потім, зі слів чоловіка, він сів на заднє сидіння автомобіля, і вони поїхали до власниці авто додому. Там випив пляшку пива.

Через 10-15 хвилин після цього до помешкання приїхали працівники поліції, які інкримінували йому керування транспортним засобом з ознаками алкогольного сп'яніння та запропонували пройти відповідний огляд з метою встановлення стану.

Від проходження огляду на стан сп'яніння чоловік відмовився, оскільки, на його думку, підстав для цього не було, бо він не керував авто.

Адвокат обвинуваченого Кондратішина В.В. просила закрити провадження у справі через відсутність в діях її підзахисного складу інкримінованого правопорушення. Вона зазначила, що у працівників поліції не було жодних правових підстав для проведення огляду на стан алкогольного сп1яніння, оскільки останній транспортним засобом не керував.

Проте, на переконання суду, вина водій Audi повністю доведена, зокрема показами свідків. Вони зазначили, що після конфлікту обвинувачений сів за кермо авто, а не на заднє сидіння. Тому вони прослідкували за ним і викликали поліцію. Відповідно правоохоронці мали підстави для проведення огляду.

Врахувавши всі обставини справи, суд оштрафував керівника підприємства на 17 тисяч гривень та на рік позбавив його права керувати транспортними засобами.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Were Показати IP 1 Травня 2023 08:42
Як тільки приходиться відповідати за свої дії, починаються відмазки як у третьокласника. Куди дівається весь отой понт і гонор?
Здоровий глузд Показати IP 1 Травня 2023 09:34
Поліграф і Біблію (Коран, Тору,чи Статут КПРС) - в кожен суд. Щоб наліву руку наліпили датчики поліграфу, а праву руку обвинувачений положив на священну книгу. Тоді будуть боятись брехати в очі.
234 до Здоровий глузд Показати IP 2 Травня 2023 07:35
Краще 220 В. А дядько - звіздобол звичайний, нехай починає книжки дитячі писати, а не бухой по місту розсікає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus