USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку за кермом Nissan спіймали п’яного громадянина США, який волонтерить: його позбавили прав

19 Лютого 2023 13:02
В обласному центрі Волині п’яним за кермом спіймали громадянина США, який провадить волонтерську діяльність.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

У матеріалах справи йдеться про два випадки. Зокрема 21 листопада о 23:40 громадянина США Миколу Г., який керував Nissan Maxima, зупинили на проспекті Василя Мойсея. У нього були явні ознаки алкогольного сп’яніння, однак проходити огляд він відмовився.

А близько 1:00 22 листопада водія зупинили на проспекті Соборності. Цього разу він пройшов огляд – результат драгера становив 2,60 проміле, що в 13 разів перевищує допустиму дозу алкоголю в крові.

Адвокат Плебанович А. С. в судовому засіданні подав письмові пояснення свого підзахисного, у яких останній зазначив, що провину в інкримінованих правопорушеннях він повністю визнає, а також просить розгляд справи проводити за його відсутності.

Також адвокат пояснив, що його підзахисний є громадянином США. На території України він провадить волонтерську діяльність, яка пов'язана із особистим транспортуванням гуманітарної допомоги. Тому просив при накладенні на нього адміністративного стягнення не позбавляти його права керування транспортними засобами.

Проте суд не дослухався до прохання адвоката. Водія оштрафували на 17 тисяч гривень та на рік позбавили водійського посвідчення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радар Показати IP 19 Лютого 2023 13:30
Американець по паспорту, а так - полішук як був, так і залишився

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus