USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку запрошують на музичний фестиваль

21 Вересня 2021 17:04
З 1 по 10 жовтня 2021 року відбуватиметься традиційний щорічний Міжнародний музичний фестиваль «Стравінський та Україна».

Про це повідомляють на сайті міської ради.

Розпочнеться фестиваль 1 жовтня о 18 год. в обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка концертом Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова».
3 жовтня у Палаці культури міста Луцька видатний британський режисер Тоні Палмер і Академічний камерний оркестр «Кантабіле» Волинської філармонії запропонують широку і різножанрову панораму британської музики у кіноконцерті «Від Перселла до «Бітлз» у двох відділеннях.

4 жовтня для студентів і викладачів факультету іноземної філології ВНУ імені Лесі Українки почесний професор університету Тоні Палмер прочитає лекцію: «JOHN LE CARRÉ AND THE IMPORTANCE OF THE SPY NOVEL IN 20TH CENTURY ENGLISH LITERATURE». Приводом для спілкування з студентами і викладачами факультету культури і мистецтв стане «Путівник оркестром» Бенджаміна Бріттена (1946), його вплив на музично-естетичне виховання покоління «бебі буму», творча спадщина «Бітлз».

5 жовтня під час презентації меморіального видання пам'яті композитора, у музеї-садибі Ігоря Стравінського в Устилузі у центрі уваги буде історія документального фільму Тоні Палмера «Десь на кордоні» (1982).
З іменем Стравінського пов’язані два супутні заходи: презентація лекторію-виставки «Україна співає поезію» у ВКМ і виставка «Гумор семи муз» у Палаці культури міста Луцька до Міжнародного дня музики. У першому випадку джерелом інспірації став знімок, на якому Стравінський в Устилузі слухає гру волинського лірника; у другому – Стравінський і Пікассо на дружньому шаржі Жана Кокто.

10 жовтня завершить фестивальну програму концерт гітариста Якуба Костюшка за участю Академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської філармонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Wow Показати IP 21 Вересня 2021 23:04
Цікаво: школи - на дистанційку, а фестиваль - проводять.
Лучанин Показати IP 22 Вересня 2021 08:26
Я надзвичайно люблю цей фестиваль і дуже радий що в нашому місті він проводиться. Однак, не розумію, чому міжнародний фестиваль має настільки слабку програму
Лучанину Показати IP 6 Жовтня 2021 15:25
Можливо, тому, що все багато років крутиться довкола Тоні Палмера. Нічого і нікого нового організатори не шукають. Він, звісно, цікавий чоловік, але надто детальні вже ті лекції, які він проводить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus