USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку запровадять нові правила проїзду в громадському транспорті

25 Січня 2021 09:40
У Луцьку підготували до затвердження нові правила користування міським громадським транспортом.

Їх має ухвалити виконком, про це повідомляє ІА "Конкурент".

Відповідно до проєкту рішення, єдиним засобом оплати проїзду в міському транспорті є електронний квиток. Пасажир, який не має електронного квитка, не має права заходити у транспортний засіб.

Також в документі зазначено, що пасажир може оплатити повну вартість проїзду іншого пасажира своїм електронним квитком, однак пасажир, за якого оплачено проїзд, не може подорожувати самостійно, без власника відповідного засобу оплати.

Якщо ж пасажир не може дістатися до свого кінцевого пункту через несправність транспорту, то пересідає на інший транспортний засіб того ж виду та маршруту, який йде слідом за графіком, та продовжує свою подорож без проведення повторної реєстрації електронного квитка. У випадку форс-мажорів надання транспортних послуг зупиняється без будь-яких зобов’язань перед пасажиром.

Задля безпеки та комфорту інших пасажирів працівники перевізника мають право не дозволяти пасажиру заносити в салон транспортного засобу речі, предмети чи багаж, якщо є всі підстави вважати, що вони можуть завдати шкоди іншим пасажирам чи створять їм дискомфорт.

Якщо пасажиру при користуванні електронним квитком знято більшу суму коштів, ніж пасажир зобов’язаний був оплатити, чи знято більшу кількість поїздок, він повинен звернутися до оператора в центр підтримки пасажирів із квитком, електронним квитком, іншими доказами та скласти відповідну заявку. Термін опрацювання заявки становить до 5-ти робочих днів. Після закінчення вищевказаного терміну оператор має увахлити одне з таких рішень:

– задовольнити заявку пасажира та повернути йому на електронний квиток зайво стягнені кошти чи поїздки чи компенсувати вартість надміру сплачених коштів чи вартість надміру стягненої поїздки;
– відмовити пасажиру у задоволенні його заявки з підстав необґрунтованості вимог.

Якщо пасажира не задовольняє ухвалене оператором рішення, він може звернутися із скаргою до відповідного структурного підрозділу органу місцевого самоврядування чи суду (за вибором).

Також у салон тролейбуса чи маршрутки не мають права заходити особи із явними ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, особи, верхній одяг яких є забруднений та може забруднити інших пасажирів, а також особи, які порушують громадський порядок, незважаючи на наявність у них електронного квитка. Окрім того, пасажирам заборонено слухати музику та розмовляти по телефону настільки голосно, що це заважає іншим пасажирам, не смітити, не відчиняти самостійно двері тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
скептик Показати IP 25 Січня 2021 10:03
"У випадку форс-мажорів надання транспортних послуг зупиняється без будь-яких зобов’язань перед пасажиром." і що люцька влада розуміє під форс-мажором ?
Да уж до скептик Показати IP 25 Січня 2021 11:49
А все на світі і навіть більше того.
скептик до Да уж Показати IP 25 Січня 2021 12:16
найбільшим форс-мажором є існування такої влади
73% до скептик Показати IP 25 Січня 2021 13:59
Не смєть, ми її самі вибрали. Ваше діло підкорятись мудрим!
скептик до 73% Показати IP 25 Січня 2021 17:38
ви 73% вибрали - ви і підкоряйтесь
скептик Показати IP 25 Січня 2021 10:05
"працівники перевізника мають право не дозволяти пасажиру заносити в салон транспортного засобу речі, предмети чи багаж, якщо є всі підстави вважати, що вони можуть завдати шкоди іншим пасажирам чи створять їм дискомфорт.працівники перевізника мають право не дозволяти пасажиру заносити в салон транспортного засобу речі, предмети чи багаж, якщо є всі підстави вважати, що вони можуть завдати шкоди іншим пасажирам чи створять їм дискомфорт". це як кому в голову зайде ? де вони такого начитались ?
Сонечко Показати IP 25 Січня 2021 10:06
Це все добре.Але хочу привернути увагу до водіїв. Як можна вирішити питання про їх балакання по телефону?
промінчик до Сонечко Показати IP 25 Січня 2021 10:53
в ПДР заборонено, це компетенія поліції, питання до поліції ПДР 2.9.д) під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання);
хмара до промінчик Показати IP 25 Січня 2021 12:14
паяцію поки дочекаєшся, то той телефон можна десять раз продати
? до Сонечко Показати IP 26 Січня 2021 10:37
Як би ще вирішити питання куріння деяких водіїв тролейбусів?
скептик Показати IP 25 Січня 2021 10:08
"Якщо пасажиру при користуванні електронним квитком знято більшу суму коштів, ніж пасажир зобов’язаний був оплатити, чи знято більшу кількість поїздок, він повинен звернутися до оператора в центр підтримки пасажирів із квитком, електронним квитком, іншими доказами та скласти відповідну заявку." докази знаходяться у сіті-карді і пасажир до них не має доступу. це легалізація ШАХРАЙСТВА з боку сіті-карда
Діма до скептик Показати IP 25 Січня 2021 16:57
А ще потрібно пертися в їхню обитель, тратити гроші і час, щоб тобі вернули гроші...і якимось чином надати докази, які їх задовільнять) круто, хай роблять ще такі реформи, щоб вже всі хто може за кордон переїхали жити
скептик Показати IP 25 Січня 2021 10:10
"Також у салон тролейбуса чи маршрутки не мають права заходити особи із явними ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, особи, верхній одяг яких є забруднений та може забруднити інших пасажирів, а також особи, які порушують громадський порядок, незважаючи на наявність у них електронного квитка. Окрім того, пасажирам заборонено слухати музику та розмовляти по телефону настільки голосно, що це заважає іншим пасажирам, не смітити, не відчиняти самостійно двері тощо." це все від лукавого. які докази наявності цих обставин ?
Лучанка до скептик Показати IP 25 Січня 2021 20:23
А те, що іншим пасажирам не цікаво, хто з ким пив, спав чи чиїсь сімейні/виробничі негаразди, про які на весь автобус/тролейбус хтось розказує по теоефону! І за три сидіння чути музику, яку пасажир слухає через навушники. І ще одне - громадський транспорт- не полішуцький хлів, тому смітити там не можна...
скептик до Лучанка Показати IP 25 Січня 2021 21:16
то їдьТЕ на таксі, якщо така цаца. раджу хоч раз проїхатись в метро у "цивілізованому" нью-йорку. особливо в сторону гарлема.
Анонім Показати IP 25 Січня 2021 10:12
Луцька влада вкотре потурбувалась про комфорт перевізників, не поклавши на них ЖОДНИХ обовязків задля забезпечення комфортного проїзду пасажирів. наглість і хамство водіїв будуть і надалі процвітати
Правдоруб Показати IP 25 Січня 2021 10:18
Дане рішення буде суперечити законодавству України "про національну валюту та операції з нею" а також відбудеться незаконне обмеження громадян на вільне пересування!
дорубоправ до Правдоруб Показати IP 25 Січня 2021 10:49
завжди цікаво було побачити людей у метрополітені, які відмовляються купити жетони і стоять розказують турнікету про порушення законодавства
Правдоруб до дорубоправ Показати IP 25 Січня 2021 12:19
Будь-який з громадянин може звернутись до суду з вимогою компенсації за за порушення її прав та свобод. Після одного судового прецинденту все буде відмінено. Крім того якщо будь який прийнятий законодавчий акт суперечить попереднім він автоматично рахується недіючим.
Анонім до Правдоруб Показати IP 25 Січня 2021 13:50
я бачу ви не мали "щастя" стикатись з УРКАїнськими судами. зніміть рожеві окуляри
Юлія до дорубоправ Показати IP 25 Січня 2021 12:41
На кожній станції метро є можливість купити жетон, на зупинках в Луцьку немає такої можливості. От і вся різниця. Суть в тому, що люди, які постійно користуються міським транспортом, наприклад, доїзд на роботу, знають де можна поповнити картку, а якщо заїхали по справах в інший кінець міста, змінивши свій привичний маршрут, то і вони незнають. Суть в зручності, якщо не змогли впровадити відразу, то це все мало б бути поступово. І так, City card, сумнівна контора.
вовк Показати IP 25 Січня 2021 11:14
страна непуганих ід*отів
Андрій Показати IP 25 Січня 2021 11:41
Ох як цікаво написано... Я щось ніде не знайшов про відповідальність за невихід на рейс, про запізнення, про відсутність руху в вечірню пору.... Змоделюємо ситуацію: пасажир годину прочекав маршрутку ввечері і через її відсутність змушений викликати таксі до кого йому звертатись по компенсацію до міськради чи сітікард чи перевізника.... ЧОМУ ТАК БАГАТО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ДЛЯ ПАСАЖИРІВ А ДЛЯ ПЕРЕВІЗНИКІВ ЗАСЬ?????
Ольга до Андрій Показати IP 25 Січня 2021 12:11
тому що у нас громадський транспорт створений для отримання прибутку а не як а цивілізованих містах для забезпечення якісного сполучення для платників податків....
Нострадамус Показати IP 25 Січня 2021 12:24
ДE ОДНОРАЗОВI КВИТКИ???
Марія Скс до Нострадамус Показати IP 25 Січня 2021 19:11
Одноразові квитки на дві та три поїздки Ви можете придбати у терміналах самообслуговування.
скептик Показати IP 25 Січня 2021 12:26
"Пасажир, який не має електронного квитка, не має права заходити у транспортний засіб". опупеоз влади
Сарказм Показати IP 25 Січня 2021 12:35
Ви не розумієте. Міськрада робить все для комфорту пасажирів
Андрій Показати IP 25 Січня 2021 16:04
От створили е-квитки щоб знизити вартість проїзду,за той час дизпаливо подешевшало майже на десять гривень а ціни на проїзд такі і залишились, зараз знову росте ціна на паливо і скоро почнуть знову кричати що не вигідно,давайте вартість проїзду піднімати.на мою думку ідея із сіті кардом непогана,але де їхні обіцянки???
ВВ Показати IP 25 Січня 2021 16:14
Комфорт - це оплата будь-яким зручним для пасажира способом... хоча б оплачувати карткою зробіть, щоб все легально було
мудрий мен Показати IP 25 Січня 2021 19:02
Чому ж у Луцьку досі немає оплати paypas'ом, а як же для гостей міста, навіщо мені як гостеві та карта чи той додаток, то що, мені пачку карток чи стак додатків для різних міст потрібно мати? НІвіщо ж повністю встановлювати трохи недопрацьоване пз та обладнання, як для тесту кілька поставити, а далі кращі, потім місто знову виділить пару лямів для заміни на підтримку безконтактної оплати, без спеціалізованого додатка і інтеграцію, з ним для зручності уже жителів, так і гостей. Деякі міста так і роблять уже, коли валідатори все ще хороші, а їх міняють для підтримки paypas, на благоустрій нестача, але на валідатори знайдемо, у Луцька все ще попереду))
Народна прокуратура Показати IP 25 Січня 2021 21:10
Якісь надзвичайно односторонні правила - обов'язки лише у пасажирів,а у перевізників лише права, до того ж такі, що дозволяють свавільне трактування!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus