USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку затвердили програму щодо безпритульних тварин

1 Грудня 2016 11:30
Проект програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2017-2018 роки підтримали депутати міськради. У рамках програми заклали кошти для парцівників КП «Ласка».

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради 1 грудня.

Керівник КП «Ласка» Дана Новарчук зауважила, що у проекті програми просять виділення коштів на зарплату працівників, решту підприємство заробляє самотужки. З її слів, працівникам доводилося рятувати життя лучан, яким загрожували агресивні тварини. Вона запевнила, що обладнання, яке використовують працівники підприємства, є дороговартісним. Так, баночка снодійного препарату, якої достатньо для 5 собак, вартує 300 гривень, шприц – 300 гривень, шприцемет – 65 тисяч, петля для відлову собак – 5 тисяч. Вона наголосила, що програма спрямована на захист населення і порятунок життя лучан. Так, протягом 9 місяців цього року працівники КП «Ласка» врятували 7 осіб.

Програма передбачає фінансування в обсязі 1,725 мільйона гривень (862 тисячі у 2017 році).

У депутатів, які загалом підтримували програму, виникли зауваження до тексту документу. Так, член фракції «УКРОП» Борис Смаль запитав, чи вичитували текст програми філологи. Депутат навів декілька цитат, стверджуючи, що думки у документі викладені «в такій послідовності, в якій приходили в голову автору», а щоб побудувати логічні зв’язки між ними, потрібно, щоб читач заздалегідь знав, про що мова.

Так, депутат навів речення «собаки потомственно-вуличні – це звичайні дворові тварини, які живуть зграями, зазвичай, постійного складу, в яких визначені «свої» території (будівництво, санаторії, двір і т.д.), які забезпечують їх необхідними для життя їжею і укриттям», «за методом пропонованим у Програмі безпритульні тварини після вилову не знищуються, а доставляються до КП «Ласка», після стерилізації та вакцинації залишаються на території комунального підприємства. Соціалізовані, вакциновані від сказу та стерилізовані тварини, при умові письмової згоди усіх жителів будинку, повертаються до попереднього місця помешкання». Він пропонував затвердити відредагований варіант програми під час наступної сесії міськради.

Дана Новарчук запевнила, що програму перекладали з німецької, і аналогічна програма діє закордоном. Вона повідомила, що текст документу вичитували фахівці.

Своєю чергою, член фракції «УКРОП» Олександр Волинець поцікавився в керівника КП «Ласка» щодо штату підприємства та заробітних плат.

Дана Новарчук повідомила, що у підприємстві налічується 19 працівників, що занадто мало. Так, до служби відлову належать троє працівників, на відлов нині виїжджають двоє ловців, ветеринарний лікар та керівник або заступник керівника. Працюють два ветеринари, чотири сторожі, двоє прибиральників, які працюють по змінах. Заробітна плата ловця становить 2600 гривень на руки, прибиральника – 1400, керівника підприємства – 6000 гривень. З її слів, рівень зарплати є найнижчим серед комунальних підприємств міста.

У підсумку, депутати усе ж підтримали проект програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лана Показати IP 1 Грудня 2016 15:17
Якщо на теритоpii э стiльки собак, то навiщо аж чотири сторожа????????
Жук до Лана Показати IP 18 Травня 2017 11:29
Щоб собаки не позагризали одне одного або ще якась НП не трапилась. За живими істотами потрібен цілодобовий нагляд... І за підприємством також, бо собаки за справністю електро- і інших мереж не прослідкують і належно не відреагують...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus