USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку змагаються юні хокеїсти з різних регіонів країни

14 Квітня 2018 16:57
Запеклі льодові баталії триватимуть протягом двох днів у Луцьку: пам'ять легендарного волинянина В’ячеслава Хурсенка відзначають сьомим всеукраїнським турніром серед юних хокеїстів.

Відкриття Всеукраїнського турніру з хокею серед дітей 2009-2010 років народження «Соколята» імені В’ячеслава Хурсенка відбулося на льодовому майданчику «Снігова королева» 14 квітня.

Сьомий за рахунком турнір присвячують пам’яті нашого славетного земляка – відомого співака та композитора. Багато спортсменів з тих, хто брав участь у попередніх змаганнях, вже досягли певних висот у хокеї, ставали чемпіонами та призерами чемпіонатів України та інших змагань. А наступного року найкращі з них вже гратимуть за юнацьку збірну України на чемпіонаті світу. Цього року вперше за головний приз турніру змагатимуться хокеїсти 2009-2010 років народження. Їхні головні успіхи ще попереду, а одним із етапів досягнення вершини стануть хокейні баталії на луцькому льоду.

У турнірі беруть участь юні хокеїсти з Києва, Калуша, Вінниці та господарі – команда ДЮСШ № 2 «Спарта» з Луцька.

Голова Федерації Волинської області з хокею народний депутат Юрій Савчук подякував учасникам змагань за те, що ті згадують В’ячеслава Хурсенка, який сам був не лише творчою людиною, а й спортсменом та дуже радів би такій події. Нардеп наголосив, що кожен, хто виходить на лід – це чоловік, який доводить, що він може боротися до досягати результатів. Від імені Федерації хокею Волині Юрій Савчук подякував Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за допомогу в організації змагань, а також президенту хокейного клубу «Спарта», першому заступнику Луцького міського голови Григорію Недопаду. Оголошуючи змагання відкритими, він побажав юним спортсменам, аби ці льодові баталії запам’яталися, минули без травм і їхні батьки були б задоволені.

Як розповів Юрій Савчук, коли він працював тренером збірної і вона готувалася до олімпійських ігор, то він запрошував В’ячеслава Хурсенка на олімпійську базу в Конча-Заспу, де той разом з іншими артистами робили імпровізований концерт для боксерів та борців, штангістів, гімнастів тощо, які перебували саме на піку навантаження напередодні чемпіонату світу і потребували розрядки. Народний депутат наголосив, що спортсмени та артисти займаються тим самим – несуть культуру в суспільство, тому не дивно, що спортсмени згадують про свого великого товариша-артиста спортивними заходами. Такі змагання, з його слів, потрібно примножувати, адже під час турніру мають змогу спілкуватися батьки дітей з Вінниці, Києва, Луцька, Прикарпаття, і ростуть юні соколята, які стануть гордістю України.

Григорій Недопад зауважив, що турнір відбувається уже сім років поспіль і завжди на луцькому льоду тривають запеклі баталії. Він побажав перемог юним учасникам турніру.

Гостею церемонії відкриття турніру стала дочка В’ячеслава Хурсенка, учасниця телевізійного шоу «Голос країни» Марія Хурсенко, яка заспівала для юних хокеїстів. Вона відзначила, що учасники турніру – швидкі та сильні, справжні соколята, тож вона побажала, аби переміг найкращий.

Гімн турніру, пісня «Соколята», пролунала у виконанні Сергія Скулинця, після чого розпочалися змагання між командами з різних міст України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Березовська Показати IP 15 Квітня 2018 00:20
Луцкі хлопці сьогодні були на горі!!! Це було чудово. Три гри за день та всі - перемоги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus