USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Волинські медичні ралі: у Луцьку змагаються ті, хто рятує життя

19 Жовтня 2018 11:58
Представники бригад екстреної медичної допомоги з усіх районів області змагаються у рамках чемпіонату «Волинські медичні ралі – 2018».

Участь у третьому Волинському чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги, що стартував 19 жовтня у Луцьку, беруть 19 бригад з усіх районних та міських відділень ЕМД. Вперше в Україні до участі в змаганнях запросили чотири студентські команди – дві з Ківерцівського медичного коледжу, Ковельського медичного коледжу та Луцького базового медичного коледжу. В навчанні задіяні підрозділи ДСНС, служби цивільного захисту населення, єдиної оперативної диспетчерської служби та лікувальні заклади Луцька. Проведення чемпіонату стало можливим за сприяння Волинської ОДА, обласної ради та спонсорів.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко вітав лицарів білих халатів з цікавим днем та чемпіонатом. Він відзначив, що медики щодня змагаються за здоров’я пацієнтів, за те, щоб медицина Волині була найкращою. Так, нещодавно вітали бригаду, яка посіла перше місце на змаганнях в Черкасах, а це свідчить, що волиняни найкращі. Те, що вони вміють робити щодня, не завжди помітно, тож на показових змаганнях вони зможуть довести, хто найкращий та вміє працювати з суміжними службами, зокрема з ДСНС. Голова ОДА зауважив, що працівники екстреної медичної допомоги завжди готові до бою та перемагають. Він побажав, аби змагання відбулися на високому рівні і кожен учасник досяг ще більших успіхів у майстерності.


Заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк зазначив, що учасники чемпіонату мають нагоду показати свої професійні здібності, адже вони постійно поспішають для того, щоб допомогти людям.

«Я знаю, що таке допомагати людям, як працювати медиком і спішити на допомогу, тому що моя мама 54 роки працювала фельдшером у селі і я з дитинства бачив, як рятують людей», - розповів Роман Карпюк.

Він передав учасникам змагань вітання від голови облради Ігоря Палиці, депутатів облради та побажав, аби переміг сильніший.


Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк зауважив, що задоволений, що його рідний заклад, з яким пов’язано багато років життя, розвивається та рухається вперед. Сьогодні працівники екстреної медичної допомоги Волині мають ще одну нагоду показати, що вони одні з найкращих в Україні. Він побажав їм успіхів та розвитку.


Завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини катастроф Тернопільського державного медичного університету, професор, лауреат державної премії Арсен Гудима відзначив, що служба екстреної медичної допомоги Волинської області найкраща в Україні, тож він закликав учасників чемпіонату пишатися своєю професією. З його слів, Волинська область – унікальне явище, коли одночасно влада і служба екстреної медичної допомоги знаходять спільну думку, адже в основі спільної праці лежить пацієнт, всі працюють на його благо. Він зауважив, що радий, що у змаганнях беруть участь представники національної поліції та ДСНС, тому що всі ці служби – руки одного тіла, що призначене для рятування життя. Арсен Гудима побажав присутнім вдалих стартів, адже конкурс є святом. Представників влади він просив придивитися до роботи учасників чемпіонату, адже те, що вони побачать сьогодні, замінить десяток селекторних нарад.


Головний суддя чемпіонату, завідувач Ківерцівським відділенням екстреної медичної допомоги, член робочої групи Міністерства охорони здоров’я з екстреної медичної допомоги, переможець міжнародних чемпіонатів Анатолій Каленюк зізнався, що його переповнює гордість від того, що відбувається, адже метою змагань є врятовані людські життя. Також приємно, що у змаганнях беруть участь студенти медичних коледжів, які є майбутнім медицини області.


Після вітальних слів перейшли до жеребкування: кожна команда обирала конверт, що містить порядковий номер, беджі та тайм-код, у якому йтиметься про те, у який час та на якому етапі повинна перебувати команда. Також в кожному конверті були легенди, тобто, те, що чекатиме на учасників змагань на певних етапах. Після жеребкування команди вирушили для виконання завдань у різних локаціях Луцька, зокрема, на театральному майдані, на вулиці Словацького та на вулиці Боженка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus