USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перший антирекорд: у Львові п’яного водія оштрафували на 71 тисячу за новим законом

17 Березня 2021 16:56
У Львові п’яного водія оштрафували на 71 тисячу гривень за новим законом, який збільшує штрафи, зокрема, за водіння в п’яному вигляді.

Про це повідомляє Perepichka News у Телеграмі, передає УНІАН.

Зазначається, що водія оштрафували на 20400 гривень за те, що він їхав автомобілем без права керування. До цього ж він отримав штраф за водіння в нетверезому вигляді (51000 гривень штраф, 10 років позбавлення прав, а суд ще зможе конфіскувати автомобіль). Загалом вийшло 71400 гривень.
Про штрафи першим водіям-порушникам за новим законом розповів і заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Фейсбуці.

За його інформацією, у селі Чайки Київської області чоловіка позбавили права керування, проте він зухвало сів за кермо знову.

«Та непоміченим йому залишитися не вдалося. Патрульні Київщини порушення виявили й притягнули чоловіка до відповідальності, яка передбачена ч. 4 ст. 126 КУпАП – штраф у розмірі 20400 гривень. Зазначу, що раніше за вказане адміністративне порушення передбачався штраф – 510 гривень», – написав він.
Інший інцидент стався у Рівному, де водій ще навіть не отримував водійське посвідчення, а вже сів за кермо, порушив ПДР і отримав постанову від патрульних.

«Нехай цей випадок буде для нього хорошим уроком. Він отримав штраф згідно з ч. 2 ст. 126 КУпАП. Раніше штраф за таке порушення був 510 гривень, а відсьогодні стягнення накладається у розмірі – 3400 гривень», – зазначив Білошицький.

З 17 березня в Україні почав діяти закон про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Відповідно до закону, мінімальний штраф підвищили до 510 гривень, він призначається за: непристебнутий ремінь, відсутність шолома у мотоцикліста, неосвітлений номерний знак, розмови по телефону за кермом без гарнітури, порушення правил проїзду перехресть, зупинок, правил обгону, проїзд на заборонний сигнал світлофора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталій Показати IP 17 Березня 2021 18:32
Якщо це дійсно почне працювати тоді респект поліції!, але якщо суддя в черговий раз "відмаже" ублюдка тоді нічого і ніколи не зміниться в цьому "Гондурасі"!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus