USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

У Львові врятували кота, який пролежав під завалами будинку 11 днів

18 Липня 2023 23:00
У Львові 6 липня російська ракета влучила в житлову чотириповерхівку, забравши життя кількох людей. На 11-й день після трагедії з-під завалів комунальники дістали вцілілого кота, який попри зневоднення та безсилля зміг вижити.

У коментарі УП. Життя власниця тварини Ольга розповіла, що 17 липня перебувала надворі будинку, коли з-під цегли дістали її улюбленця – кота Черчилля.

Жінка разом з мамою проживали на четвертому поверсі. Вночі 6 липня, як розповідає Ольга, прокинулися від першого вибуху, й поки намагалися оговтатися й сховатися, у будинок влучила друга ракета.

У результаті падіння ракети загинула мати Ольги.

«Квартира фактично зруйнована повністю. Лишилася коробка: впали всі міжкімнатні стіни та стеля, провалилося горище», – розповідає жінка.
Нині Ольга мешкає в одному з модульних місточків Львова.

«На завалах були й рятувальники, й будівельники вже не один раз, але Черчилль не видавав жодних звуків», – додає львів’янка.

Вона розповідає, що кіт перебував під цеглою, його виявив будівельник. Коли чоловік виніс врятовану тварину на вулицю, сусіди почали говорити про власників кота – чий він може бути, й з цим питанням звернулися до Ольги, яка стояла неподалік.

Побачивши улюбленця, мовить львів’янка, у неї навернулися сльози.
У родині Ольги Черчилль мешкає останні 11 років, жінка зайшла його на вулиці.

«Він дуже любить, щоб його тримали на ручках й гладили, він дуже тактильний. Ще був другий котик, він втік. Я його бачила декілька разів поблизу будинку, але він після того, що сталося, в дуже великому стресі й не йде до рук. То був мамин кіт, Черчилль – більше мій», – додає жінка.
Читати ще: У Тихому океані врятували моряка, який три місяці дрейфував там зі своїм собакою

Попри загальне знесилення, мовить власниця, кіт має гарний апетит. За словами ветеринарів, стан кота в нормі, втім зараз йому необхідна дієта та вітаміни.

Ольга каже, що нині пухнастий майже весь час лежить у переносці.

«Я думала, що він міг втекти й можливо десь на районі. Але те, що він всі ці дні під уламками квартири... Потрошки сім’я збирається до купи», – каже Ольга.

Нагадаємо, 6 липня російська ракета влучила в житлову багатоповерхівку, у результаті чого загинули люди. Внаслідок падіння ракети 50 авто й близько 30 будинків пошкоджені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus