USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У мечеті в Афганістані смертник вчинив теракт: понад 40 загиблих

9 Жовтня 2021 10:52
У заповненій парафіянами-шиїтами мечеті в місті Кундуз на півночі Афганістану було скоєно теракт – 46 людей загинули, щонайменше 143 були поранені.

Директор з культури та інформації уряду «Талібану» в Кундузі Матіулла Рохані у коментарі AFP підтвердив, що 46 людей загинули і 143 були поранені. Водночас AFP повідомляє про щонайменше 55 загиблих, пише Українська правда.

Лікар центральної лікарні Кундуза, який не хотів називати його імені, сказав, що «наразі ми отримали 35 трупів та понад 50 поранених». Ще одна лікарня, якою керують «Лікарі без кордонів» (MSF), отримала тіла щонайменше 15 людей.

Вибух прогримів під час п’ятничної полуденної молитви, головної події мусульманського релігійного тижня. На молитві були хазарейці, які тривалий час страждали від подвійної дискримінації як етнічна меншина і як послідовники шиїтського ісламу в країні з переважанням сунітів.

Відповідальність за атаку взяла «ІДІЛ». Теракт, як зазначається, скоїв смертник – мусульманин-уйгур. Напад був спрямований як на шиїтів, так і на талібів через їх передбачувану готовність вигнати уйгурів з країни для задоволення вимог Китаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus