USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«У мене загинула майже вся сім’я. Лишилися я і онука», – жінка, що втекла від жахіть війни з Донеччини на Волинь

4 Жовтня 2022 07:03
Галина Акімова втекла від війни на Волинь із Донеччини. Її плани про спокійну старість зруйнували росіяни. Пенсіонерка досі не може повірити в те, що відбувається, але мусить триматися заради онуки – єдиної рідної людини, яка в неї залишилася.

Із онукою переселенка приїхала до Колок у квітні з Часового Яру Донецької області, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Ми сіли в автобус і не знали, куди їхати. Я сиджу і плачу, а онука мене заспокоює. Кажу: «Доню, куди ми їдемо? Я не знаю», – пригадує Галина Акімова.

Виїхати вдалося не одразу, але згодом дізналися, що не встигли якраз на той потяг, який розбили в Краматорську. Таким чином пощастило вижити. Нині з рідних людей у пані Галини – лише онука Настя. Інші близькі або померли, або загинули від російських ракет.

«У Сумах у мене загинула вся сім’я – шість людей (донька, зять, троє онуків і сваха). Бомба впала – й три вулиці просто зникли в Сумах. Ми з онукою залишилися вдвох», – розповідає пенсіонерка.
Читати ще: «Краще було мовчати», – переселенка з Херсонщини про доноси односельців і продаж городини окупантам

На Волині, зазначає, їх прийняли добре. Попри це, додає, дуже сумує за рідною домівкою. Чи встояв її будинок, не знає. Обстріли лише посилилися. Сусідки, яка наглядала за обійстям, уже немає в живих.

«У мене вдома папужка, два собаки (одного вже вбили) і декоративна білочка. Сусід наглядає. Господарства немає. Маленький город і невеличкий будинок. Усе залишилося. Зараз я не знаю, що там. Сусідка йшла, аби повернути інший сусідці борг, то її вбили. Якраз там, де вона йшла, зірвався снаряд», – говорить Галина Акімова.

Читати ще: «У нашому селі нема тривог. Ми чули, коли летіло дуже низько». На Волині знайшли прихисток сестри з Донеччини

Вона поїхала з Часового Яру тільки через онуку, але нині про те, що опинилася на Волині, не шкодує.

«Телефоную сусідці, а вона каже, що нікуди не поїде, бо в неї хворі ноги. У мене теж хворі ноги, відповідаю, я сюди добиралася чотири доби», – зауважує переселенка.

Найбільше хоче, аби війна скінчилася і вона змогла провести старість удома в Часовому Яру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталка Показати IP 5 Жовтня 2022 00:38
Боже, бідні люди...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus