USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У мерії повідомили, коли і яким у центрі Луцька буде новий фонтан

24 Травня 2020 21:57
Світломузичному фонтану у центрі Луцька таки бути. На Театральному майдані розпочали підготовку до демонтажу бетонного корита. Саме так називають лучани місце, де колись був фонтан.

Розмови про встановлення нового фонтану тривають останні 16 років, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Про облаштування світломузичного фонтану заговорили ще на початку 2000-х. Проте вже другий десяток років замість бодай будь-якого фонтану тут стояло корито з бетону. Лише цьогоріч справа зрушила з місця.

Зі слів радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, новий світломузичний фонтан буде пішохідним, десять на десять метрів, з амфітеатром.

«Це буде така атракція, дуже цікава, – зауважує посадовець. – Облаштування фонтану передбачає підведення відповідних мереж, тому працюватиме багато будівельної техніки. Але це перший етап. Після того, як збудують фонтан, наступного року можна приступати до подальшої реконструкції Театрального майдану і приводити його дійсно до рівня майдану нормального європейського міста».

Читати ще: Замість бетонного корита на Театральному майдані буде світломузичний фонтан

Згідно з проєктом, у центрі Луцька облаштують фонтан, струмені води в якому б’ють буквально з-під землі. У вимкненому стані він перетворюється просто на площу, якою можна ходити. Фонтан змінюватиме колір води та висоту струменів до двох з половиною метрів, а разом із тим матиме ще й музичний супровід із 3D-шоу.

Кошторис будівництва фонтану сягає 12,5 млн грн. Зі слів Ігоря Поліщука, новенький та давно омріяний світломузичний фонтан лучани та гості міста зможуть побачити вже незабаром.
«Підрядник має його зробити до кінця літа. Щиро сподіваємося, що погодні умови та інші обставини дозволять виконати ці роботи підряднику вчасно. І вже наприкінці літа наш Театральний майдан буде прикрашати гарний об’єкт», – зазначає Ігор Поліщук.

Нагадаємо, аби обрати найкращу ідею облаштування Театрального майдану восени минулого року оголосили всеукраїнський конкурс. Та облаштування фонтану – це лише перший етап реалізації повноцінного проєкту щодо перевтілення середмістя Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 24 Травня 2020 23:08
Тобто підземного переходу вже не буде?
МмМ Показати IP 24 Травня 2020 23:40
Аналогiчний фонтан на Л.Украiнки не встигають чистити, постiйно засмiчуеться...
Добрий Показати IP 25 Травня 2020 00:34
Пів мільйона гамериканських долярів за підземний фонтан зі струменем заввишки людського зросту???
Andrij Показати IP 25 Травня 2020 06:20
Молодцi, так тримати!!!!! Фонтан це невiдэмний атрибут кожного розвинутого європейського мiста.
смердючий перець Показати IP 25 Травня 2020 06:54
Актуальна проблема , наразі на часі , але можуть коли хочуть .
Читач Показати IP 25 Травня 2020 06:56
В турецькому Кемері фонтани, фонтанчики, водограї на кожному кроці. А для Луцька побудова хоча б простого фонтану розтягнена на десятиліття. Якось так і живемо.
Отакої Показати IP 25 Травня 2020 07:25
А те "корито"коштувало великих грошей.Хто поніс відповідальність?Яка ціль цього фонтану?Які були інші(не фонтани)проекти,може вони кращі і важливіші для лучан?
Анархіст Показати IP 25 Травня 2020 09:27
Це вже навіть не смішно......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus