USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Музей волинської ікони повернули відреставрований вівтар ХVII століття

14 Серпня 2021 18:07
На Волині відреставрували класичний вівтар костелу ХVII століття. Зараз його можна побачити у Музеї волинської ікони серед святинь ХVII-ХVIIІ століття.

Про це розповіла Суспільному директорка музею Тетяна Єлісєєва.

Зі слів директорки, елементи вівтаря знайшли у 1986 році на горищі православного храму села Борочичі колишнього Горохівського району.

Зі слів Тетяни Єлисеєвої, дослідження вівтаря та його реставрація тривали шість років.
«Вівтар був у складному стані. Як показали дослідження: було чотири шари записів поверх декоративного різьблення, яке перелевкашили у ХVIIІ столітті», – розповіла керівниця Музею волинської ікони.
«На наверші та крилах вівтаря, які виконані у нідерландсько-німецькому стилі, зображені фрукти. Зображання фруктів було популярним у ХVII століття», – розповіла історикиня Тетяна Єлісєєва.
У крилах вівтаря є кіоти – спеціальне оформлення ікони з певним мікрокліматом. На них зображений монах Серафим Саровський та неідентифікований ченець, їх датують початком ХХ століття. Оригінальні образи – втрачені, каже Тетяна Єлісєєва.

Зі слів директорки музею, науковці, які працювали над дослідженням вівтаря, припускають, що він був виготовлений на замовлення іноземних майстрів – різьбярів, скульпторів, іконописців та привезений в костел до України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus