USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У НАТО пообіцяли розширити військову підтримку Україні

23 Травня 2019 08:14
Новий головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Тод Уолтерс пообіцяв розширити військову підтримку Україні.

Під час прес-конференції за підсумками засідання військового комітету альянсу, яка транслювалася на YouTube NATO News, Уолтерс уточнив, що мова йде про продовження навчання військ та про розширену співпрацю з метою захисту території України, передає 24 канал.

«Що стосується підтримки України з боку США, то ми будемо продовжувати сильне співробітництво у сфері навчання, яке у нас було в останні роки», – заявив він.

У свою чергу голова військового комітету НАТО Стюарт Піч заявив, що на полях засідання провів зустріч з колишнім главою Генерального штабу Збройних сил України Віктором Муженком, який був звільнений президентом Володимиром Зеленським 21 травня. За словами Піча, альянс підтвердив екс-главі Генштабу ЗСУ прихильність у подальшій підтримці України в оборонній сфері.

Генерал Військово-повітряних сил США Тод Уолтерс став новим головнокомандуючим НАТО в Європі 3 травня. До цього він був головнокомандувачем ВПС в Європі і Африці.

Раніше посол України у США Валерій Чалий обговорив можливості збільшення видатків американського бюджету на безпеку й оборону України з головою комітету з питань асигнувань Сенату США Роєм Блантом.

Дивіться відео прес-конференції:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Міняєм Супрун Показати IP 23 Травня 2019 09:44
На американського генерала?
! до Міняєм Супрун Показати IP 23 Травня 2019 14:05
У нас скоро ріхвірєндум! Нах нам та Омеріка, ми в тайожний саюз теперічка ...
євген Показати IP 23 Травня 2019 11:48
Хай пришлють чорношкірого, щоб боялись руські.
! до євген Показати IP 23 Травня 2019 14:07
А ви що на ріхвірєндум не йдьотє, таваріщ ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus