USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У найбільшій мечеті шиїта в Кандагарі стався теракт: загинули десятки людей

15 Жовтня 2021 18:48
15 жовтня удень стався вибух у найбільшій шиїтській мечеті Кандагара (Афганістан), за даними органів охорони здоров’я провінції, загинуло 33 людини, 74 дістали поранення. Про це повідомляє Гордон з посиланням на AFP.

Один їз лікарів розповів агентству, що в лікарню доправили «занадто багато трупів і поранених». Медики очікують, що їх кількість зростатиме, вони попросили всі місцеві ЗМІ в Кандагарі закликати людей прийти і здати кров.

«Спецпризначенці Ісламського Емірату прибули в район, щоб визначити характер інциденту і притягнути винних до відповідальності», – написав у Twitter представник МВС в уряді «Талібану» Карі Саїд Хосте.

Очевидець розповів AFP, що чув три вибухи: один біля головних дверей мечеті, другий у південній зоні і третій – на місці, де парафіяни вмиваються перед молитвою.

Водночас AP повідомило про 37 убитих унаслідок вибуху. Один зі свідків у коментарі агентству розповів, що на мечеть напало четверо смертників – двоє з них підірвали свої бомби біля воріт безпеки, дозволивши двом іншим пробігти всередину будівлі. Він зазначив, що п’ятничні молитви зазвичай відвідує приблизно 500 осіб.

Директор з охорони здоров’я провінції Хафіз Абдул Хай Аббас підкреслив у коментарі The Washington Post, що «багато трупів залишилося під зруйнованою мечеттю».

Поки відповідальності за вибух ніхто на себе не взяв.

Нагадаємо, 8 жовтня в місті Кундуз в однойменній провінції на півночі Афганістану стався вибух у мечеті шиїтів, унаслідок якого загинуло приблизно 50 осіб. Відповідальність за теракт узяли на себе бойовики афганського крила ІДІЛ («Ісламська держава Хорасан»), зазначає AP.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus