USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нідерландах заморозили російських активів на понад €640 мільйонів

15 Травня 2022 00:14
У Нідерландах заморозили понад €640 млн російських активів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний урядовий портал, який наводить звіт координатора з реалізації санкцій проти рф, колишнього міністра закордонних справ Стефа Блока.

«13 травня 2022 року Стеф Блок представив свою остаточну доповідь міністру закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра. Цей звіт містить підсумки за останні тижні та рекомендації. Фінансових активів заморожено на суму €640,8 млн», – йдеться у доповіді.

Зазначено, що таких серйозних санкцій, які діють зараз проти росії, ще ніколи не було. Вони стосуються майже всіх секторів економіки. До виконання санкцій та нагляду за ними залучена велика кількість міністерств, компаній та виконавчих служб.

Також банки зупинили фінансові операції країн, що потрапили під санкції, на €425 млн. А серед утриманого майна – шість літаків і 24 судна російських і білоруських громадян.

У Нідерландах дуже ретельно перевіряють компанії та приватних осіб.

Як йдеться у доповіді, з початку запровадження санкцій нідерландські службовці перевірили понад 77500 декларацій на експорт та 11300 – на імпорт товарів.

Затримані судна та літаки російських і білоруських багатіїв не можуть передавати власникам та загалом залишати територію Нідерландів.

«Тисячі контейнерів було зупинено в порту Роттердама. Розкішні яхти, найімовірніше, будуть на Французькій Рив'єрі, ніж на Ейссельмері, але вони тут побудовані. Крім того, нідерландський ринок нерухомості навряд чи цікавий для росіян, які перебувають у санкційному списку», – зазначив Блок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus