USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Нігерії звільнили з полону понад 300 школярок, яких викрали бойовики

2 Березня 2021 08:44
Понад 300 дівчат, викрадених напередодні з інтернату в Нігерії, звільнили. За інформацією місцевої влади, зараз усі вони перебувають у безпеці.

Про це повідомив Белло Мухаммад Матавалле, губернатор нігерійського штату Замфара, де стався інцидент, передає 24 канал.

«З радістю повідомляю про звільнення з полону викрадених школярок. Нам вдалося подолати перешкоди, що стояли на шляху наших зусиль», – написав він у твіттері та опублікував фото.

Матавелле зауважив, що дівчата вже прибули у будівлю уряду, з ними все гаразд. Водночас чиновник не назвав точну кількість звільнених учениць.
Напад на державну школу-інтернат у місті Джангебе стався вночі 26 лютого. Бойовики увірвалися до гуртожитку, викрали 317 школярок та відвезли у невідомому напрямку.

Зловмисники прибули до будівлі на автобусах, джипах та мотоциклах. Вони переодягнулися у форму працівників державної служби безпеки та змусили школярок вийти на вулицю.

Правоохоронці разом військовими терміново розпочали пошукову операцію. Але злочинці атакували й військовий табір поблизу, аби армія не могла втрутитися.

Загалом у гуртожитку навчального закладу проживали близько 500 дівчат. Частині з них вдалося втекти під час нападу та не потрапити до рук бойовиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus