USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Німеччині остаточно скасували смертну кару

3 Листопада 2018 16:36
У Німеччині остання федеральна земля внесла зміни до власної конституції, скасувавши таким чином смертну кару.

Про це повідомляє BBC.

Федеральна земля Гессен провеkа референдум, на якому громадяни вирішували долю законодавчо закріпленої, але не застосовуваної смертної кари. 83% осіб проголосували за скасування смертної кари, а 17% висловилися проти.

Незважаючи на те, що у місцевій конституції смертна кара існувала, на державному рівні її скасували 1949 року. Відтоді у Німеччині не застосовували таких каральних заходів, адже федеральні закони важливіші, ніж закони окремого суб'єкта федерації.

Проте голосування і зміни до місцевого основного закону є символічним жестом. У Європейському Союзі жодна країна не застосовує смертну кару як покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus