USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Німеччині з лютого можуть запровадити обов’язкову COVID-вакцинацію

2 Грудня 2021 20:40
Уряд ФРН пропонує запровадити обов’язкову вакцинацію проти COVID-19, а Бундестаг готується проголосувати щодо цього питання.

Про це та узгоджені заходи з посилення обмежень повідомили журналістам після наради федерального та земельних урядів 2 листопада в.о. канцлера ФРН Ангела Меркель і її наступник Олаф Шольц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо загального обов’язку щеплення, то це буде вирішувати Бундестаг. У планах – почати з лютого», - заявила Меркель.

Щольц висловив переконання, що Бундестаг проголосує таке рішення. (Коаліція на чолі з його партією, СДПН, має більшість у парламенті). За словами Шольца, в країні «вакциновано дуже багато людей, але цього недостатньо».

Меркель зауважила, що до кінця року планується зробити 30 млн щеплень. Для цього будуть задіяні всі можливості. Вона також підкреслила, що через 9 місяців після другої дози дія сертифікату закінчується, і закликала всіх, хто є наразі повністю вакцинованим, зробити бустерну дозу, «поновити» вакцинацію.

Політик повідомила також, що відтепер культурні заходи та магазини роздрібної торгівлі будуть «відкриті» лише для вакцинованих і тих, хто перехворів. Нічні клуби та бари будуть закриті зовсім. Приватні контакти будуть обмежені: 1 невакцинована особа плюс максимально 2 члени іншої невакцинованої родини (діти до 14 років не рахуються). Святкування обмежені 50 учасниками в закритих приміщеннях в 200 – просто неба. Учні у школах зможуть перебувати виключно в масках.

Меркель підкреслила, що керівники говорили на нараді про «акт національної солідарності» та домовилися щодо посилення обмежувальних заходів у масштабах усієї країни, втім на місцях уряди земель можуть запровадити ще більш жорсткі заходи. Метою є перервати четверту хвилю пандемії та не допустити перевантаження системи охорони здоров’я, яка уже «на межі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus