USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську на ринку роздавали повістки

13 Липня 2015 08:00
Нововолинський центральний ринок весь день 11 липня гудів про облаву на військовозобов'язаних. Група представників військкомату і міліції проходилась базарними рядами, вибірково перевіряла документи у підприємців та вручала їм повістки — тут-таки, на місці. Про це повідомляє Нововолинськ Діловий.

Хто не бажав брати повістку, на того складали адмінпротокол.

Дехто притьмом припинив торгівлю і помчав додому чи в гараж — пересидіти облаву.

Захвилювались і покупці: раптом візмуться й за них?

"Пане Плужник, ви зробили мій день!" — пожартувала одна продавчиня, споглядаючи, як із сусідніх яток розбігаються конкуренти.

Одне слово, було нервово.



Військовий комісар Нововолинська так прокоментував цю ситуацію.

— Ніяка це не облава, — запевнив Олександр Плужник. — Це плановий мобілізаційний захід. Маємо право вручати повістки не лише за домашньою адресою громадянина, а й на його робочому місці. Підприємці торгують на ринку, отже, ми діємо згідно з законом.

Як вдалося дізнатись, у Нововолинську аж 1002 ухилянти від повісток. Якщо підприємець не значиться у списку ухилянтів, до нього питань немає. Якщо значиться — "отримайте й розпишіться".

Після одержання повістки громадянин має прибути у військкомат для уточнення своїх облікових даних і (здебільшого) для проходження медкомісії.

А далі — кому як пощастить. Кому на полігон, кому на звичне робоче місце.

Відео можна переглянути за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 13 Липня 2015 08:09
У Волинській області було купа воєнних частин. Чому не призиваються бувші воєнні, міліціянти такагебісти? На Волині можна набрати цілу армію з профісіоналів,а не ганятися за сколіозними малолєтками та алкоголіками.
Анонім Показати IP 13 Липня 2015 08:12
А чому їх зразу не пакують в автозаки і на передову?
Анонім Показати IP 13 Липня 2015 08:44
Допригалися.
Аліна Показати IP 13 Липня 2015 09:46
коментар було видалено
Авторка цього матері Показати IP 13 Липня 2015 22:53
На використання цього матеріалу, опублікованого сайтом "Нововолинськ діловий", редакція "ВН" дозволу не дістала. Отже, редакція "ВН" його вкрала. Шануєте правила свого сайту - шануйте й наші. Або не передирайте наших матеріалів. Хоча по дозвіл звернутися нескладно.
пані, редакція ВН дала пряме ГІПЕРПОСИЛАННЯ на сайт-першоджерело, тому про яке "вкрала" Ви говорите?
Авторка цього матері до Галичанка Показати IP 13 Липня 2015 23:26
Я говорю про авторське право, інтелектуальну власність і правила сайту "Нововолинськ діловий". У правилах сайту, з якого взято цей матеріал, чітко зазначено: "Усі права застережено. Використання матеріалів сайту дозволено виключно за попередньою письмовою згодою адміністрації. За погодженого повного чи часткового використання наших матеріалів активне гіперпосилання на сайт "Нововолинськ Діловий" - http://ndilo.com.ua - є обов'язковим до опублікування у першому абзаці тексту. Зв'язатися з адміністрацією - [email protected]". Попередньої письмової згоди адміністрація "НД", наскільки я знаю, не надала. Отже, мій матеріал узято без дозволу. Тобто вкрадено. Гіперпосилання - це далебі не все, шановна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus