USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Безвіз між Україною та Канадою: оприлюднені умови. ОНОВЛЕНО

24 Жовтня 2017 09:41
Депутат канадського парламенту Лінда Дункан закликала надати громадянам України право здійснювати безвізові поїздки до Канади.

Про це вона заявила під час виступу у федеральному парламенті Канади, передає Укрінформ.

«Надання безвізового режиму сприятиме торгівлі між нашими народами й збільшить можливості підтримки демократичних реформ в Україні», - сказала Дункан.

Вона звернула увагу законодавців на неприпустимо високу кількість відмов українцям у канадських візах.

«З травня цього року Європейський Союз надав українцям безвізовий доступ до ЄС, однак Канада продовжує відхиляти велику кількість візових запитів українців. Причини такого високого рівня відмов незрозумілі, зважаючи, що уряд вихваляє свою торгову угоду з Україною», - наголосила депутат від опозиційної Нової демократичної партії.

Дункан закликала уряд Канади «негайно вжити заходів для запровадження безвізового режиму з Україною».

Зауважимо, що Канада дотримується однієї із найбільш несприятливих для українців візових політик серед усіх держав світу, адже понад 30% заявників з України не отримують дозволу на в’їзд.

Однак міністр імміграції Ахмед Хусейн вбачає в цьому не проблему Канади, а України, перед якою поставили чіткі завдання, які слід виконати.

За його словами, під час зустрічі з українським послом він вказав на ті моменти, які слід удосконалити для покращення візової ситуації між обома країнами. Про це Ахмед Хусейн заявив під час виступу у парламенті, передає "Укрінформ".

"Рішення стосовно візової політики ухвалюються на основі цілісної оцінки ризиків та переваг. Ми дійшли висновку, що Україна, як і будь-яка інша країна, повинна видавати безпечні документи для подорожі, ефективно контролювати кордони й добре співпрацювати із міжнародною спільнотою стосовно міграційних та безпекових питань", – зазначив міністр.

Він також наголосив, що канадський уряд "цінує свої відносини із Україною".



Ахмед Хусейн
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus