USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У ПАРЄ ухвалили проект резолюції, який може змінити правила на користь РФ, – Ар'єв

3 Червня 2019 17:29
Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалив проект резолюції, яка може ускладнити накладання санкцій на російську делегацію та забезпечити її можливе повернення до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.

Про це за результатами засідання комітету у понеділок у Парижі повідомив керівник української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв у Facebook, пише Укрінформ.

«Регламентний комітет схвалив проект резолюції, яка може змінити правила ПАРЄ. Голосування 24 червня на сесії Асамблеї», – написав Ар’єв.

Водночас він наголосив, що у разі ухвалення резолюції санкційна процедура буде ускладнена, проте не ліквідована, як того вимагали росіяни. «Навіть якщо резолюцію проголосують, то можливість запровадити санкції, хоча й в урізаному варіанті, але залишиться», – зауважив український депутат.

За його словами, багато з тих, хто голосували за резолюцію, висловлювали сподівання, що російська сторона прийме запропонований компроміс, бо «треба їх нарешті почати критикувати в обличчя, адже вони не змінюються». Але, на думку Ар’єва, це наївна позиція.

Натомість проросійськи налаштовані політики, зазначив Ар’єв, аргументували це рішення необхідністю «зберегти доступ 140 мільйонів росіян до Європейського суду з прав людини».

«Мене цей аргумент обурив, бо за цей доступ українці платять і свободою, і життям», – заявив керівник делегації України у ПАРЄ.

Він додав, що звернення громадських організацій, правозахисників, родичів українських заручників і утримуваних Росією моряків комітет наразі проігнорував.

«Будемо працювати на те, щоб переконати Асамблею не стріляти собі в ногу. Переконувати тими силами, які є: парламентарії, дипломати, ГО, журналісти. Приєднуйтесь теж. У нас три тижні», – закликав Ар’єв.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня Комітет міністрів Ради Європи на рівні глав МЗС на річній сесії у Гельсінкі підтримав позицію, що усі країни-члени повинні мати право брати участь у статутних органах організації, включаючи Парламентську асамблею, а також мають голосувати на виборах нового генерального секретаря Організації у червні.

Це рішення Комітету міністрів ще має затвердити ПАРЄ.

Росія у червні 2017 року вдалася до фінансового шантажу РЄ, пояснюючи це накладанням на її делегацію санкцій у ПАРЄ. Водночас, санкції відносно РФ в Асамблеї вже не є чинними від січня 2015 року. Росія спекулює цим питанням та не заявляє своїх делегатів на сесії Асамблеї.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі на чолі із Німеччиною і Францією, яке намагається повернути РФ до ПАРЄ, попри на несплату Москвою внесків до бюджету Ради Європи, порушення норм міжнародного права, продовження агресії проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Драгділер Показати IP 3 Червня 2019 21:25
Заплати тим гейропейцям за руських, хай вдавляться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus