USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Польщі буревій зніс сотні дахів та залишив тисячі людей без світла

25 Червня 2021 13:07
У Польщі внаслідок буревіїв і торнадо, що пронеслися над південно-східною частиною країни у четвер та в ніч проти п’ятниці, троє осіб зазнали травм, зірвано сотні дахів, тисячі людей залишаються без світла.

Упродовж доби рятувальників понад три тисячі разів викликали для ліквідації наслідків природної стихії, повідомляє Укрінформ із посиланням на RMF24.

Над населеними пунктами Лібрантова та Конюшова поблизу міста Нови Сонч на півдні РП пронеслося торнадо, в результаті якого в обох населених пунктах зірвано або пошкоджено понад 100 дахів будинків.

За інформацією урядового центру безпеки Польщі, у результаті негоди по всій країні цілком чи повністю пошкоджено 860 дахів будинків, зокрема 630 житлових. Рятувальники понад 3 тисячі разів виїжджали на ліквідацію наслідків негоди, найбільше у Мазовецькому (Варшава), а також Сілезькому воєводствах (Катовіце). Найбільше викликів стосувалося відкачування води із затоплених будинків, ліквідації наслідків пошкодження будинків в результаті негоди, усунення повалених дерев та поламаних гілок з доріг, відновлення роботи ліній електропередачі.
Станом на ранок п’ятниці понад 28 тис. користувачів у Польщі залишалися без електроенергії.

Польські метеорологи попереджають, що в п’ятницю у південних регіонах Польщі знову можуть виникнути буревії та торнадо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus