USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Польщі припинили кримінальне провадження проти українського історика

25 Серпня 2018 16:45
У Польщі припинили кримінальне провадження щодо представника української громади, історика Григорія Купріяновича.

Він виступив з промовою в липні в польському селі Сагринь на відкритті пам'ятника українцям-жертвам підрозділи Армії Крайової, - написав очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін на сторінці у Facebook.

"Припинення кримінального переслідування відомого історика і громадського діяча Григорія Купріяновича викликає у мене дуже змішані почуття. Те, що зробив Інститут національної пам'яті Польщі, дуже важливо для нього особисто з людської точки зору, і власне, це і є перемога здорового глузду як такого. Але основа, саме існування цього законодавства, зміни в закон про Інститут національної пам'яті, вони залишаються ", - написав П.Клімкін.

Як інформує ВВС, окружна прокуратура у місті Замостя Люблінського воєводства відкрила справу через заяву Григорія Купріяновича, яку він зробив під час пам'ятних заходів у польському селі Сагринь.

Виступ був присвячений вшануванню українців, вбитих там під час акцій польського збройного підпілля в 1944 році. Під час свого виступу історик, на думку люблінського воєводи, порівняв події у Сагрині 1944 року з діями українських націоналістів на Волині в 1943 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 26 Серпня 2018 13:22
Головне, щоб проти в'ятровича не припинили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus