USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Польщі стартували найбільші військові навчання Dragon-2017

20 Вересня 2017 16:42
У Польщі стартували найбільші військові навчання Dragon-17, в яких беруть участь понад 17 тисяч військовослужбовців Польщі, країн НАТО та інших держав.

Про це в середу, 20 вересня, повідомляє Радіо Польща.

За словами віце-міністра оборони Польщі Міхала Дворчика, мета навчань - відпрацювання спільних дій польських і закордонних військ в ситуації загрози.

«Сценарій передбачає, що одна із сусідніх держав має намір отримати доступ до ресурсів на території нашої країни. Відбувається спроба дестабілізації політичної ситуації, порушення роботи органів державної адміністрації та місцевої влади. Відбувається спроба захопити територію за допомогою гібридних дій. Звичайно, це гіпотетичний сценарій, проте він ґрунтується на ситуаціях, які ми спостерігаємо останнім часом. Йдеться, наприклад, про ситуацію в Україні й анексію Криму», - розповів віце-міністр оборони Польщі.

Навчання відбуваються на кількох полігонах у Польщі як на суші, так і на морі й у повітрі. У них беруть участь усі види Збройних сил, зокрема вперше - Війська територіальної оборони.

DRAGON-17 - військові навчання, до участі в яких запрошено союзників із НАТО і партнерських держав, а саме США, Великої Британії, Німеччини, Словаччини, Італії, Болгарії і Румунії, Литви, Латвії, а також Грузії та України. Усього в навчаннях візьмуть участь понад 17 тисяч військовослужбовців і 3,5 тисячі одиниць військової техніки. Командування маневрів наголошує, що навчання DRAGON-17 мають оборонний характер.

Віце-міністр оборони Польщі також прокоментував російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017». Він заявив, що в них взяли участь понад 100 тисяч солдатів. На його думку, навчання мали наступальний характер, про що свідчить інтенсивне використання десантних військ. Він вважає, що навчання відбувалися не тільки на тактичному, а й на політичному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВВ Показати IP 20 Вересня 2017 17:28
І що те Х..ло задумало? піс..ми мірятись чи дійсно буде починати 3-тю світову. Стара хвора людина, в якої якісь неадекватні плани.
Степан(Крымчанин) Показати IP 20 Вересня 2017 17:40
Ух ты!!! Вуйско польске на роверах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus