USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Придністров’ї – стрілянина поблизу складів з озброєнням

27 Квітня 2022 11:43
У невизнаному Придністров’ї в селі Колбасна, де розташований найбільший у регіоні склад російських боєприпасів, у середу, 27 квітня, було зафіксовано стрілянину.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передає Телеграф.

Придністровські медіа заявили, що стрілянину було чути з боку українського села Станіславка. Відомо про кілька одиночних пострілів зі стрілецької зброї. Імовірно, це могли бути АК чи СВД. Жертв не було, ситуація спокійна.

Наразі відомо лише те, що склади, які охороняють російські війська, обстріляли. Ні тип зброї, ні причину нападу поки що не розголошують. За попередніми даними, інцидент стався без людських жертв.

Слід зазначити, що Колбасна є одним із пунктів пропуску в Україну – вона розташована лише за п’ять кілометрів від кордону. З боку української держави люди проходять через Домницю, що на Одещині.

Читати ще: РФ хоче додати ще один напрямок наступу, що наблизить її поразку, – Арестович

Станом на 2004 рік у цьому населеному пункті близько 67% мешканців складали українці.

Військові склади російської армії тут було закладено ще в роки Другої світової війни. За часи Союзу частину з них прибрали, проте велика кількість так і залишилася.

Нині, за різними оцінками, загальний обсяг боєприпасів, що зберігаються в Колбасній, може становити від 19 до 21,5 т. До цього переліку входять міни, авіабомби, гранати та інше озброєння. Слід зазначити, що майже 60% снарядів можуть бути простроченими та нетранспортабельними.

Нагдаємо, 25 квітня повідомляли про вибухи у Тирасполі. Наступного дня, 26 квітня, з’явилася інформація про підрив двох веж зв’язку у невизнаному Придністров'ї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus