USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нульова ставка ПДВ на продукти та до 7% на ЖКГ: законопроєкт подали на реєстрацію в Раду

3 Лютого 2022 18:33
Народні депутати з групи «Партія «ЗА Майбутнє» пропонують зменшити ПДВ до 0% на продукти харчування, вироблені в Україні, та до 7% – на житлово-комунальні послуги.

Як повідомляє офіційний сайт партії «ЗА Майбутнє», законопроєкт, що передбачає тимчасове, до 1 січня 2023 року, встановлення відповідних ставок, поданий на реєстрацію у Верховну Раду.

Серед ініціаторів законопроєкту – голова партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, співголова депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» Тарас Батенко, секретар Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський та член комітету Сергій Лабазюк тощо.

Документом передбачається, що ставка ПДВ у 0% буде тимчасово встановлена на операції з постачання на митній території України продуктів харчування, вироблених на митній території України (окрім тих продуктів, які звільнені від оподаткування).

Ставка ПДВ у 7% – на послуги з постачання та розподілу природного газу (крім скрапленого), постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення.

Читати ще: «Нульова ставка ПДВ на продукти зупинить зростання цін», – Ігор Палиця

Як зазначають автори, ухвалення законопроєкту приведе українське законодавство у відповідність до європейського. Адже в ЄС планується встановити нульовий ПДВ на продукти з 1 липня. А, наприклад, Польща вже впровадила таку ставку на окремі групи товарів. Окрім того, рішення частково нівелює ціновий удар, викликаний здорожчанням газу та енергоносіїв. Адже їх ціна суттєво впливає на собівартість продукції, а отже, і на ціни в магазинах.

«Вибір сьогодні в парламенту та української влади дуже простий. Або ми залишаємо все, як є, і тоді вже до кінця року матимемо зростання цін, зменшення сільгоспвиробництва, зростання безробіття, надвисокий ступінь невдоволення населення. Або ми ухвалюємо зважене й відповідальне рішення, приводимо своє законодавство у відповідність до законодавства Євросоюзу, захищаємо українців та наших агровиробників. І згодом отримуємо прийнятні ціни в магазинах, зростання виробництва та надходжень до бюджетів усіх рівнів через збільшення попиту – адже люди отримають можливість купувати більше», – зазначив співавтор законопроєкту, народний депутат Іван Чайківський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Все Показати IP 3 Лютого 2022 19:11
Ура ! ! ! Скоро все буде вартувати дуже,дуже Д О Р О Г О .
Анонім Показати IP 3 Лютого 2022 19:43
Лобісти не пропустять
українець Показати IP 3 Лютого 2022 19:47
Ну от і побачимо як і про що дбають "слуги"...
Микрла Показати IP 3 Лютого 2022 20:37
Чудова пропозиція! Дуже потрібний законопроект! Але чи підтримають ЗЕ-слуги?... Бо вони, на жаль, "правлять балом"...
Олесь Показати IP 3 Лютого 2022 22:32
Нажаль ця влада тільки вивчилася кожного тижня підіймати до гори податки . Неможу дочекатися слідуючого голобородька бо цей уже скоро нас передушить.
До Микрла Показати IP 4 Лютого 2022 07:51
Так ініціатори і є ті самі зелені !
Андрій Показати IP 4 Лютого 2022 11:12
Популізм у всій своїй красі... а чому вчора палиця на анонсований ефір не прийшов не знає куди терези повернуться сцикотно стало???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus