USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці «не потягнуть» нові тарифи, – Ігор Палиця про подорожчання електроенергії

23 Вересня 2020 11:08
«Укренерго» пропонує з 1 листопада поточного року підвищити тариф на передачу електроенергії майже в 2,7 рази – до 640,48 грн за МВт-год з 240,23 грн за МВт-год. Відповідні обґрунтування підвищення тарифу розміщені на сайті компанії.

При цьому, компанія пропонує встановити такий тариф для об’єктів «зеленої» металургії на рівні 108,83 грн за МВт-год, спираючись на прогнозовані обсяги виробництва підприємствами, які віднесені до цієї категорії споживачів. У компанії відзначають, що внаслідок продовження дії нинішнього тарифу на послуги з передачі електричної енергії, у компанії виникає дефіцит коштів для виконання своїх обов’язків у розмірі 9,95 млрд грн, передає УНІАН.

На заяву «Укренерго» щодо підвищення тарифів на електроенергію відреагував у фейсбуці лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

«Якщо держава підтримає «ініціативу» компанії «Укренерго» про підвищення тарифів на передачу електроенергії, то вже скоро нас чекає «сюрприз» у платіжках. І промислові підприємства, і прості громадяни повинні будуть платити за електроенергію за новими тарифами. Але питання: чи зможуть?

Малий і середній бізнес не витримує політики держави й закривається. Його добивають надвисокими податками, недолугими карантинними обмеженнями, а тепер ще й непосильними тарифами. Чи будуть в країні робочі місця? Відповідь очевидна. Як і на запитання, чи зможуть сотні тисяч українських сімей платити за новими тарифами. Ні, не зможуть. А при цьому бюджет на субсидії уряд хоче суттєво скоротити.

Що після цього чекати? Цілком імовірно, що колапс ринку й повернення 90-х з масовими відключеннями світла, тепла й води.

А що з цим робити? Покласти край антидержавницькій політиці, яка захищає не людей, а інтереси «обраного» бізнесу!» – йдеться у дописі.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 23 Вересня 2020 14:47
ви нічого не переплутали - наш президент перед виборами обіцяв зниження тарифів !..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus