USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада може відтермінувати штрафи для підприємців за відсутність касових апаратів

26 Січня 2022 13:26
Сьогодні до Верховної Ради України буде внесено законопроект щодо відтермінування штрафів для підприємців за невстановлені касові апарати.

Як передає УНІАН, про це в сесійній залі парламенту повідомив голова ВР Руслан Стефанчук.

Говорячи про результати наради з представниками фракцій та груп, заради якої в засіданні ВР оголошувалася перерва, Стефанчук, зокрема, повідомив, що стосовно мітингу, який відбувався біля парламенту напередодні, «поінформував колег про те, що на офіційному сайті Національної поліції вже висвітлена офіційна думка, є така інформація про те, що 63 особи, які були затримані, – вони вже відпущені, встановлена їхня особа».

Крім того, повідомив спікер, депутати виступають за те, аби інформація про відповідні події біля ВР та їх наслідки «була прокомунікована чи керівництвом МВС, чи керівництвом поліції в межах відповідного брифінгу».

«Також ми, люди, які завжди намагаються знайти компроміс, просили би, за можливості, знайти час і можливість зустрітися з представниками ФОПів для того, щоб пояснити ту ситуацію, яка стосується тих подій, які відбувалися вчора, і щодо їх кримінально-правової кваліфікації», – сказав Стефанчук.

Спікер також повідомив, що до ВР має бути подано законопроект щодо мораторію на штрафи для тих, хто не встановив реєстратор розрахункових операцій.

«Пропозиція, яка прозвучала від голови комітету (з питань фінансів, податкової та митної політики – Ред.) Данила Гетманцева, – сьогодні до кінця дня буде поданий відповідний законопроект... по якому до кінця цього року не будуть сплачувати штрафи особи, які не встановили РРО, за умови, що вони встановлять», – повідомив голова ВР і висловив сподівання, що сесійна зала ВР підтримає цей законопроект.

Водночас сам Данило Гетьманцев спростував заяву голови Верховної Ради щодо відтермінування штрафів для підприємців за відсутність касових апаратів.

Він зазначив, що в законопроекті, який подається у парламент, штрафи не скасують, а знизять вдесятеро. Але це стосуватиметься лише тих підприємців, які встановлять РРО до 1 березня. Для тих, хто до 1 березня не встановить, – штрафи становитимуть 100% від суми, що належить за законом.
Нагадаємо, сьогодні, 26 січня, акція протесту представників громадського руху підприємців #SaveФОП під Верховною Радою, які протестують проти закону про обов’язковість касових апаратів, продовжується.

25 січня вони оголосили безстрокову акцію протесту. Під парламентом було декілька тисяч людей, вони намагалися прорватися до будівлі парламенту, поліція почала їх відтісняти, що призвело до штовханини.

Внаслідок сутичок між мітингувальниками та правоохоронцями під час акції протесту 25 січня 18 поліцейських та 3 учасники акції отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

Як ми писали, відповідно до Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Водночас, частина підприємців можуть уникнути встановлення касових апаратів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр - 1 Показати IP 26 Січня 2022 14:01
Стране тяжело. Снизь себе зарплату в 10 раз. Снижатель..
ФОП Показати IP 26 Січня 2022 14:34
Гетьманцева на нари,казиношник ,геноцидник,брехло!! Якшо йому мало наших податків,закриємось всі!!!! Хай бюджетникам зі свого кармана платить,йому вистачить накраденого!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus