USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

У Росії звинувачують у вбивстві Татарського спецслужби України і прихильницю Навального

3 Квітня 2023 13:45
Національний антитерористичний комітет Росії звинуватив українські спецслужби і прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального в убивстві колаборанта і пропагандиста Максима Фоміна, який називав себе «воєнкором» Владленом Татарським.

Про це пише Українська правда з посиланням на РИА Новости, ТАСС і «Дождь».

Національний антитерористичний комітет РФ заявив, що скоєний 2 квітня в Санкт-Петербурзі «теракт» щодо Владлена Татарського був спланований українськими спецслужбами із залученням «агентури» з-поміж осіб, які співпрацюють із Фондом боротьби з корупцією Навального.

Читати ще: Вбивство колаборанта Фоміна у Петербурзі: в ISW розкрили цікаві подробиці

Як повідомив Слідком РФ, за підозрою в причетності до вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі співробітниками СК Росії спільно з оперативними службами затримали росіянку Дар’ю Трепову.

За інформацією «Фонтанки», дівчину затримали в орендованій квартирі у Виборзькому районі Петербурга.

За попередньою інформацією, саме вона вручила Татарському гіпсову статуетку, яка через кілька хвилин вибухнула.

Водночас РБК із посиланням на джерело в МВС РФ пише, що Трепова могла не знати, що в статуетці, яку вона подарувала Татарському, міститься вибухова речовина

За словами співрозмовника видання, співробітники карного розшуку не виключають, що дівчину використали для вчинення теракту.

Він також розповів, що Трепова раніше листувалася з Татарським і відвідувала заходи з його участю.

Чоловік підозрюваної Дмитро Рилов заявив, що її підставили, і що вона «абсолютно не розуміла призначення» бюста, який подарувала пропагандисту Татарському.

Російські канали в Telegram цитують Трепову і публікують її фото після затримання. Трепова нібито заявила, що її «її підставили і використали».

За твердженням НАК, затримана Дар’я Трепова є активною прихильницею Фонду боротьби з корупцією.

Слідчі встановлюють мотиви Трепової, заявили у Слідчому комітеті РФ.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що вбивство Татарського «є терактом» і за ним може стояти «київський режим».

За його словами, Володимир Путін був негайно проінформований про вбивство Татарського, а слідство робить «досить енергійні кроки із затримання підозрюваних».

«Є дані про те, що українські спецслужби можуть мати відношення до планування цього теракту.

Росія зіткнулася з київським режимом, який підтримує терористичні дії. Це режим, який стоїть за вбивством Дар’ї Дугіної, режим, який, цілком можливо, стоїть за вбивством Фоміна. Це режим, який стоїть за вбивствами людей протягом багатьох років, починаючи з 2014 року», – сказав Пєсков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
##Монархіст Показати IP 3 Квітня 2023 14:08
Швидше за все, це справа рук самого Пригожина і компанії, який конфліктує з пітерським губернатором Бєгловим. Людське життя чи здоров'я берегти - не в традиціях "Вагнера"... Навіть життя і здоров'я своїх друзів і партнерів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus