USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У русі – наше життя. Ранкова зарядка в Луцьку

4 Лютого 2018 13:55
Рецепт гарного дня – в здоровому тілі і дусі: берете рукавиці, йдете на ранкову зарядку до Олега Хом'яка, бігаєте, відтискаєтеся, розтягуєтеся і закидаєте тренера сніжки. Саме так розпочався недільний ранок 4 лютого для двох десятків лучан.

Традиційно ранкова міська зарядка відбувалася на спортивному майданчику «Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука».

Гарна снігова порода додала усім позитивного настрою: поки всі сходилися на зарядку, хтось грав у сніжки, діти малювали на снігу янголят.

Заслужений тренера України Олег Хом’як наголошує, що фізкультурою варто займатися дітям, і людям поважного віку, адже це впливає на покращення якості життя.

«Пригадайте, на скільки раніше діти менше хворіли, а все тому, що вони щодня бігали в дворі й грали у активні ігри з однолітками на свіжому повітрі, і не сиділи за комп’ютерами. Тому важливо, щоб вони зараз проводили час рухливо, що ми тут їм і даємо. У старших теж з цим проблеми чимало, адже сідаємо в офіси, в автомобілі й м’язи атрофуються, втрачають еластичність що негативно впливає на серцево-судинну систему та різні органи. Як результат організм старіє та неефективно функціонує. Тому, тренуючись, ми краще себе почуваємо, світ стає яскравішим. І це варто робити постійно й у будь-якому віці», - наголошу Олег Хом’як.
Лучанка Сніжана прийшла на зарядку зі своїм п’ятирічним синочком Даніелем. Жінка каже, що намагається не пропускати тренування, бо після них отримує заряд здаров'я на цілий тиждень.

«Про ці ранкові зарядки мені розповіла подруга, що тут збираються усі охочі, й професійний тренер безплатно для всіх проводить заняття. А ще, казала, що тут весело, збираються позитивні люди. І дійсно, як я вперше сюди прийшла ще влітку, то з того часу намагаюся їх не пропускати. У будні мені не вистачає часу займатися спортом, тому я намагаюся менше поспати в неділю й прийти сюди. І взагалі, я б не сказала, що це просто зарядка, а повноцінне тренування», - каже Сніжана.
Розпочали тренування з пробіжки, аби розігріти м'язи та розбудити організм після сну.
Далі усі відтискалися (чому і важливо брати рукавиці), присідали та виконували вправи на прес.
Після чергової пробіжки та вправ для розтяжок настав найвеселіший момент - сніжки двох команд : тренер Олег Хом'як і всі.
Попри те, що команді спартанця дісталося найбільше, Олег Хом'як дав гідну відсіч, бо в снігу були всі.

Підготував журналіст Вадим Панафідін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus