USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Римі археологи знайшли легендарний театр Нерона

1 Серпня 2023 00:52
У центрі Риму, неподалік Ватикану, археологи виявили руїни античного театру, датованого I століттям нашої ери. Передбачається, що це легендарний театр, в якому любив виступати давньоримський імператор Нерон, який жив у 37 – 66-68 рр.

Про це повідомляє італійська газета Corriere della sera, передає УНН.

Відомості про існування такого театру – Theatrum Neronis – збереглися в античних текстах римського історика Плінія Старшого і державного діяча Римської імперії Тацита. Саме з них дослідники почерпнули основну інформацію та вказівки на те, де міг розташовуватись театр.

Археологи виявили декоровані колони з білого і кольорового мармуру, інкрустовані золотом елементи, статуї, інші античні елементи на глибині 5 метрів у дворі Палаццо делла Ровере.

Розкопки у внутрішньому дворі розпочалися під час робіт з реставрації у 2020 році та принесли чимало сюрпризів. Крім того, що археологам вдалося відновити за руїнами контури самого театру, зокрема сцену, на яку виходив імператор перед своїми гостями, у шарах землі збереглося безліч свідчень подальшої історії цього місця.
Вчені знайшли скляні глеки і чаші, що добре збереглися, керамічні вази, а також предмети релігійного культу. Вони вважають, що в ранньому середньовіччі стародавні руїни служили місцем прийому паломників, які приходили до Риму вклонитися могилі святого Петра.

У XV столітті було збудовано палац, навколо якого потім виріс житловий квартал, частково зруйнований за часів Муссоліні, який поєднав головний собор католицького світу з набережною Тибру широким проспектом.
Після ретельного вивчення та каталогізації всього виявленого те, що залишилося від театру, буде знову закопане. Як пише видання, зараз це єдиний спосіб збереження пам’ятника через близькість підземних вод. Усі виявлені артефакти, включно з колонами, виставлять у палаці після всіх необхідних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus