USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У селі під Луцьком не працює каналізаційна станція, нечистоти зливають у річку

14 Березня 2019 15:47
У Гіркополонківській громаді каналізаційна насосна станція, на будівництво якої було витрачено майже чотири мільйони гривень, не працює уже кілька місяців, натомість нечистоти зливають у місцеву річку Чорногузку.

Будівництво каналізаційної насосної станції з напірним колектором в Гірці Полонці розпочалося ще у 2017 році. Наприкінці минулого року, перед місцевими виборами, сільський голова Ніна Симонович повідомила, що за її активної участі будівництво завершено. Тривалий час станцію не вдавалося під’єднати до міської каналізації, а коли це сталося, виявилося, що каналізаційна насосна станція практично не працює, а всі стоки зливаються у річку Чорногузку, пише прес-служба УКРОПу.

З цього приводу місцеві жителі, які скаржаться, що частина стоків з каналізації, крім річки, потрапляє у приватні колодязі, забруднюючи їх, вирішили звернутися за допомогою до депутатів.

«Після завершення будівництва каналізаційної станції, на яке було витрачено майже 4 мільйони гривень, сільська рада передала об’єкт на баланс місцевому комунальному підприємству «Грань», але при цьому чи перевірялася станція на придатність до експлуатації – невідомо. І, як наслідок, через якийсь час на станції розпочалися проблеми з її роботою – почало вибивати електрику, згоріли два насоси, які ніби то вже полагодили, але вони пропрацювали, на хвилинку, лише два місяці, – розповідає депутат-укропівець Гіркополонківської громади Анатолій Хвень. – Я уже неодноразово звертався з цим питанням до сільського голови, але чую від неї лише обіцянки, проблема лишається невирішеною. Нещодавно комунальники намагалися усунути усі технічні недоліки на станції – запустили її та почали викачувати нечистоти просто на дорогу. Люди забили на сполох».
Аби наочно оцінити проблемну ситуацію і допомогти селянам приїхав депутат Луцької районної ради Вадим Веремчук.

«Приїхавши до об’єкту в Гірці Полонці, я побачив, що від каналізаційно-насосної станції в рівчак прокладено пожежний рукав, по якому перекачуються каналізаційні стічні води, які потім потрапляють в Чорногузку. Ми повідомили працівників поліції, які по приїзду і зафіксували факт забруднення навколишнього середовища працівниками Гіркополонківської сільської ради.

На позачерговій сесії районної ради я підняв це питання і подав депутатський запит з проханням звернутися в державну екологічну інспекцію задля притягнення до відповідальності посадових осіб Гіркополонківської сільської ради за забруднення навколишнього середовища, а саме зливу каналізаційних стоків в Чорногузку. Адже це може привести до екологічної катастрофи, отруєння місцевого населення та інших негативних наслідків. Також вважаю, що голова громади повинна прозвітуватися про використання коштів, виділених на будівництво каналізаційно-напірної станції в селі», – зазначає депутат райради.
Очільниця громади Ніна Симонович уже кілька місяців обіцяє вирішити цю проблему, але поки безуспішно. Отже, якщо каналізаційна насосна станція села Гірка Полонка не запрацює найближчим часом, то на місцевих жителів та лучан з потеплінням знову чекатиме нестерпний сморід. Адже в попередні роки керівник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зазначав, що однією з причин неприємних запахів у селі та його окрузі – непрацюючі очисні споруди у Гіркій Полонці. Саме тут каналізаційні стоки зливалися у Чорногузку і, як наслідок, околицям ширився сморід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
777 Показати IP 14 Березня 2019 15:52
А где экологи. или рубаха парень. новый директор водоканала. Им не интересно? Бабла срубить не с кого.
Тор Показати IP 14 Березня 2019 16:17
У Ківерцях каналізацію вже багато років зливають у канаву в якій раніше навіть риба жила. Тепер там все мертве. Через відсутність чистої води на полях немає жаб. А жаби, миші і рибка основний корм лелек. Їх теж вже давно не видно. На черзі ми люди.
Вася Показати IP 14 Березня 2019 16:35
А Олександр Ткачук хто? Він - начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області !!! От і нехай щось зробить. Перекрити нахер воду і все!
ігор луцький Показати IP 14 Березня 2019 16:51
Одним словом зас...сь по самі вуха.
Нема слів Показати IP 14 Березня 2019 18:48
Народ ,вам що зовсім байдуже до майбутнього своєї малої батьківщини ,щоб не здійняти галас про таке неподобство -крадіїв до відповідальності , щоби земелька горіла під п'ятами ,щоб голови від сорому не сміли здіймати ...Таки гірко й смердить в полонці чи в ополонці..
БєльскаЯ до Нема слів Показати IP 14 Березня 2019 20:09
А чому селяни мовчать? Гнали б в сраку таку голову і команду професіоналів. Їм все добре, хата з краю.
111 Показати IP 14 Березня 2019 23:03
А що то роботи не кп луцьке виконувало? Все б працювало, і вкремчук би не трандів багато
Коза Показати IP 15 Березня 2019 08:52
І всіх все влаштовує. Людям всерівно. Головне, що в них вдома каналізація працює. І винні тільки керівники. Керівників один п"ять - людей багато. Організувались би і вирішили питання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus